vízilabda/Frissítve

2019.09.04. 20:41

Győzelemmel kezdte a Dózsa a szezont

Jól kezdte az OB I.-es vízilabda-bajnokságot a Szolnoki Dózsa csapata, amely háromgólos győzelmet aratott a pécsi uszodában.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

A pécsiek pólósa, Horváth Zsombor lőtte a találkozó első gólját, amelyre a szolnokiak részéről Szatmári Kristóf válaszolt. A folytatásban aztán a vendégcsapat vette át az irányítást, amely jó védekezésből kiindulva, akciógólokkal növelte a különbséget.

A nagyszünet után már öt góllal is vezetett a Dózsa, 5–11. Örömteli, hogy a szolnoki gárda új szerzeményei, Dusko Pijetlovics, Dőri Farkas és Radomir Drasovics egyaránt góllal tették le névjegyüket. A lelkesen játszó hazaiak a hajrában kozmetikáztak az álláson, de a vendégek magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély.

– A Szolnok a rövid felkészülése ellenére magabiztosan játszott – mondta Lukács Gergely, a Pécs edzője a Nemzeti Sportnak. – Örülök, hogy megnehezítettük a dolgukat, de a kilók és a centik most a másik oldalon voltak.

A szolnoki csapat edzője, Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Készültünk erre a meccsre, mert tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Látszott, hogy a pécsieknél a fiatalság ellenére jelentős munka folyik. Mi még az építkezés fázisában vagyunk.

A szolnoki csapat szombaton 16 órakor a Szegedet fogadja a Vízilabda Arénában.

PVSK-Mecsek Füszért – Szolnoki Dózsa 9–12 (1–2, 3–6, 3–3, 2–1)

Pécs, 250 néző. V.: Bereczki, Tóth I.

PÉCS: JÓZSA – Chilkó, Horváth Zs. 1, Kolozsi 1, Csaba 1, RAKONJAC 2, Csacsovszky A. 1. Csere: Zerinváry 1, Turnai A. 1, Kiss K., Gál D. 1, Csorba T., Gaszt. Vezetőedző: Lukács Gergely.

SZOLNOK: NAGY V. – R. Drasovics 1, BÁTORI 3, V. Rasovics, D. Pijetlovics 1, Angyal 1, Dőry 1. Csere: Teleki, SZATMÁRI 2, JANSIK D. 3, Várnai, Szeghalmi, Schmölcz. Vezetőedző: Zsiv­ko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 8/2.

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1.

EREDMÉNYEK:

A csoport: Szeged–FTC 11–20, Tatabánya–Miskolc 4–17, UVSE–Debrecen 12–7.

B csoport: Szombathely–BVSC 12–14, Vasas–OSC 5–12, Kaposvár–Honvéd 6–12, Szentes–Eger 11–11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában