OTP Bank Liga

2019.03.09. 19:53

Győzött a Debrecen, a DVTK és a Haladás

A Debrecen vezető találata egy szögletet követően teljesen váratlanul született meg.

Debrecen, 2019. március 9. A mezõkövesdi Mihajlo Meszhi (b) és a debreceni Takács Tamás a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 9-én. Debrecen - Mezõkövesd 1-0. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Unalmas mezőnyjátékkal telt az első félidő jelentős része. A két csapat egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Debrecen vezető találata egy szögletet követően teljesen váratlanul született meg.

A szünet után a vendég mezőkövesdiek valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak, és a csereként beállt Vajda hamar egyenlíthetett volna, ám százszázalékos helyzetben a debreceni kapusba rúgta a labdát. A folytatásban leginkább az első félidőben látottakhoz hasonlított a játék, némi mezőnyfölényben voltak a vendégek, helyzeteket pedig egyik csapat sem tudott kialakítani.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán „felébredt” a Puskás Akadémia – amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt -, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.

A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét.

A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.

Szombathelyi Haladás-Újpest FC 3-2 (0-2)

A Haladás a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel november óta először gyűjtötte be a három pontot. Horváth Ferenc vezetőedző együttese számára így halványan ugyan, de felcsillant a remény, hiszen már csak 11 pont volt a hátránya a bennmaradást illetően.

A Szombathelyre kilenc mérkőzéses veretlenségi szériával érkező lila-fehérek kezdték jobban a találkozót, veszélyesebb támadásokat vezettek és Novothny Soma fejesével bő negyedórát követően megszerezték a vezetést. A vendégek ezt követően is uralták az összecsapást, és a félidő hajrájában növelték előnyüket, igaz, Novothny második találatához kellett a 108-szoros válogatott Király Gábor óriási hibája.

A fordulást követően egy darabig nem változott a játék képe, a hatvanadik percben azonban kettős cserét végeztek el a hazaiak, ez pedig alapjaiban változtatta meg az összecsapást: Funsho Bamgboye és Németh Márió lépett pályára, ez a duó öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, a nigériai támadó kettő, a magyar játékos egy gólt szerzett a 62. és a 67. perc között.

A megzavarodott Újpest nem is tudott már újítani, így a Haladás, amelynek kapujában cserélni kellett, sorozatban második sikerét gyűjtötte be – ebben a szezonban először.

Borítókép: A mezőkövesdi Mihajlo Meszhi (b) és a debreceni Takács Tamás a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!