füstbe szállt remények?

2017.09.30. 13:02

Hamilton nyerte az időmérőt, Vettel az utolsó

A négyszeres világbajnok német pilóta motorhiba miatt egy mért kört sem tudott menni.

Sepang, 2017. szeptember 30. A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (k), a második helyezett Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője (j) és a harmadik Max Verstappen, a Red Bull Holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Malajziai Nagydíjának időmérő edzésének eredményhirdetésén a sepangi versenypályán 2017. szeptember 30-án, egy nappal a futam előtt. (MTI/EPA/Fazry Ismail)

A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Malajziai Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről.

A 32 éves, háromszoros vb-győztes Hamiltonnak ez pályafutása 70., és az idei kilencedik pole pozíciója. Legnagyobb vetélytársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője motorhiba miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a mezőny végéről startol majd a futamon.

A Nemzeti Sport ezzel kapcsolatban azt írja: bár a Ferrari mind a három szabadedzésen gyorsnak bizonyult (ellentétben a Mercedes-szel), így jó esélyei lehettek volna, de az olaszoknak az időmérő előtt kényszerű motorcserét kellett végezniük, Vettel autója pedig a verseny során megadta magát.

Hamilton mögött Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája zárt a második, a 20. születésnapját ünneplő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője pedig a harmadik helyen az időmérőn.

A McLaren belga pilótája, Stoffel Vandoorne pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el azzal, hogy szombaton hetedik lett. Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas ötödikként zárt, míg a Toro Rossónál az orosz Danyiil Kvjat helyett Malajziában és Japánban versenyző francia Pierre Gasly 15. lett.

Az 56 körös Malajziai Nagydíj vasárnap 9 órakor kezdődik.

Borítókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!