NBI

2019.11.24. 22:00

Hazai győzelemmel állt a tabella élére a Fradi

A címvédő Ferencváros állt a tabella élére a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a 13. forduló zárómérkőzésén otthon 3-2-re legyőzte az újonc Zalaegerszeget vasárnap.

Budapest, 2019. november 24. Ferencvárosi játékosok csapatuk második gólját ünneplik a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - ZTE FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. november 24-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Bár a vendégek bátor mezőnyjátékkal nyitottak, a Ferencváros első labdájából gólt érő támadást vezetett, a 15. percben pedig már úgy volt kétgólos az előnye, hogy közben Isael egy büntetőt a kapufára rúgott. Ilyen kezdés után sem zuhant össze a ZTE, amely a 18. percben Radó találatával szépített. A fizikai párharcoktól és szabálytalanságoktól mentes, közepes színvonalú, mégis szórakoztató folytatásban egy szöglet után Nguen fejelt a kapufára. Ettől eltekintve viszont a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben, majd a szünet előtti percben Isael szép egyéni megmozdulás végén növelte a hazaiak előnyét.

A második félidő elején Ikoba érkezésével kétcsatáros felállásra váltott a ZTE, amely Bobál Gergely találatával a 60. percben váratlanul csökkenteni tudta a különbséget. Ez fokozta a mérkőzés iramát, amíg azonban a hazaiaknak csak lehetőségük volt, a vendégeknek helyzeteik is: előbb Stieber lövését Dibusz védte, majd Babati fejesét a léc. A hajrában – amelyet mindkét fél részéről kimaradt ziccer vezetett fel – a hazaiak megelégedtek azzal, hogy a lefújásig megőrizték az előnyüket.

A zöld-fehérek az újabb győzelemmel a bajnokságban pályaválasztóként már 43 veretlenül megvívott találkozónál tartanak.

A tabellán a Ferencváros – amely csütörtökön Európa-liga-csoportmérkőzésen a Groupama Arénában fogadja az Espanyolt – úgy vezet két ponttal a Mezőkövesd és hárommal a MOL Fehérvár FC előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a második és harmadik helyen álló riválisainál.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!