ASZTALITENISZ

2018.03.01. 09:21

A hazai környezetben játszó kisújszállási csapat nyerte a megyei rangadót a Mezőtúr ellen

Egy héten belül két fordulót rendeztek a férfi NB II.-es bajnokságban. A 12. játéknapon a Jászkun Volán SC az egyik megyei riválisát, a Kisújszállási SE-t fogadta.

Szöllősi Péter

A volános Nagy Sándor sorra aratta győzelmeit

Fotó: Mészáros János

A szolnokiak helyzetét nehezítette, hogy Nagypál Márta a páros meccseken még nem lehetett jelen, mert az országos diákolimpián szerepelt ekkor, de az egyéni találkozóit már le tudta játszani.

A volánosok pedig az őszihez hasonló, magabiztos sikert arattak a Sallai Zoltánnal megerősített kisújiakkal szemben, 13:5 lett a végeredmény.

Ez a találkozó jó ráhangolódás volt Nagy Sándorék számára a harmadik helyen álló Békés elleni, idegenbeli rangadóra, amely minden bizonnyal a bronzérem sorsáról is döntött.

Mindkét párost megnyerték a volánosok, de az egyéni mérkőzéseket a hazaiak kezdték jobban. A találkozó derekán azonban elléptek Nagypál Mártáék, és végül 11:7-es győzelmet arattak.

Ez azt jelenti, hogy ha a folytatásban a mögöttük álló csapatok ellen hozzák a kötelezőt, akkor szinte biztosan harmadik helyen zárják a szezont a két szegedi együttes mögött.

A Jászkun Volán elleni vereséget követően a Kisújszállás javítani tudott a kiesési rangadón a Mezőtúrral szemben, amelyet 11:7-re győzött le, így elmozdult a kiesőzónából és rögtön a hatodik helyre lépett előre.

A volános Nagy Sándor sorra aratta győzelmeit
Fotós: Mészáros János

A mezőtúriaknak ezt megelőzően sem volt sikerélményük, hiszen a listavezető Szegedi AC II. ellen szenvedtek 15:3-as vereséget, de ez sokkal kevésbé lehetett fájó számukra.

Ötvenszázalékos mérleggel tudta le az elmúlt két fordulót a Karcag, hiszen előbb az ATSK Szeged II. ellen nyert 12:6-ra ezt követően viszont a Pénzügyőrtől kikapott odahaza 11:7-re, ami azt jelentette, hogy nemcsak a Kisújszállás, de a fővárosiak is megelőzték a táblázaton a jelenleg hetedik karcagi Kováts DSE-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában