Európa-Liga

2019.08.01. 20:23

Egyik magyar csapat sem jutott tovább a harmadik selejtezőbe

A Debrecen kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a Fehérvárnak és a Honvédnak sem sikerült a továbbjutás.

Debrecen, 2019. augusztus 1. A debreceni Kusnyír Erik (b) és Szécsi Márk (k), valamint Simone Zaza (j), az olasz csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Torino FC visszavágó mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. augusztus 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A hajdúsági csapattal vívott mérkőzésükön az első félidőben az olaszok nem igazán engedték kibontakozni a Debrecent, ugyanakkor bő fél óra alatt két remekbe szabott támadást is vezettek, és mindkettőből gólt is szereztek. A hajdúságiak védelme ezekkel az akciókkal nem tudott mit kezdeni, és bár elöl becsülettel próbálkoztak, a szünetig szépíteniük sem sikerült.

Fordulás után nagy lendülettel folytatta a játékot a magyar csapat, amely hamar be is talált, de nem sokáig örülhetett. Bő negyedóra után ugyanis ismét kiváló ellentámadást vezetett a Torino, Belotti gólja pedig fölényessé tette az összesített állást az olaszok javára. Az utolsó pillanatokra még maradt egy torinói találat, de ennek legfeljebb a 15 perccel korábban csereként beálló gólszerző számára volt jelentősége, a DVSC búcsúját már nem befolyásolta.

A Vaduz hosszabbítást követően búcsúztatta a Fehérvárt

A Fehérvár FC a második fordulóban búcsúzott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjétől, miután a felcsúti egygólos sikert követően a csütörtöki visszavágón hosszabbítás után 2-0-ra kikapott a liechtensteini FC Vaduz otthonában.

„A döntő gólért jöttünk Vaduzba” – jelentette ki a visszavágót megelőző sajtótájékoztatón a Fehérvár FC edzője, Marko Nikolic, aki jobb játékot várt csapatától, mint a felcsúti első meccsen, ahol 1-0-ra nyertek.

Az első félidőben a fehérvári gól nem született meg, és jó játék sem volt tapasztalható, ugyanakkor a Vaduz sem jelentett sok veszélyt a magyar kapura. Jellemző az első játékrészre, hogy egyik csapat sem találta el a kaput, vagyis a két kapusnak nem volt védenivalója.

A fordulást követő mindkét együttes felpörgött, egy sarokrúgást követően Juhász Roland fejese az oldalhálóban landolt. Nem sokkal később kiegyenlítette hátrányát a liechtensteini gárda: Loic Nego rúgta fel Milan Gajicot a büntetőterületen belül, a sértett pedig belőtte a megítélt tizenegyest. A Fehérvár megzavarodott a találattól, a Vaduz pedig közel járt az újabb gólhoz. A hajrához közeledve előbb Elek Ákos közeli lövését védte a hazai kapus, majd Marko Scepovic ziccerénél védett nagyot, de nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején a Vaduz majdnem megduplázta előnyét, ugyanis Manuel Sutter közeli lövését, majd ismétlését is hatalmas bravúrral védte Kovácsik Ádám. A századik percben már nem volt kegyelem, egy gyors kontra végén Mohamed Coulibaly bombázott a fehérvári kapuba, ezzel a liechtensteiniek álltak továbbjutásra.

A hosszabbítás második félidejében emberelőnybe került a fehérvári csapat, miután Gianni Antoniazzi megkapta második sárga lapját. Tíz perccel a vége előtt Kovács István lövése alig kerülte el a kaput, a következő támadás végén Boban Nikolov ziccerben lábon lőtte a kapust. Nyomott a Fehérvár, egy szöglet után Elek centikkel lőtt a keresztléc fölé, a továbbjutást érő találat azonban nem született meg, így a magyar csapat kiesett.

Gól nélküli, maratoni párharc után búcsúzott a Honvéd

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón a román Universitatea Craiovával szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A továbbjutásért vívott tizenegyes párbajt végül a román csapat nyerte meg, 3-1-re. A budapesti csapat később bejelentette: óvást nyújt be a meccs körülményei miatt.

Az első félidőben a hazaiak ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban. A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát.

Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

A Budapest Honvéd honlapján csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést. „Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni” – írták a kispestiek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!