Ritkaság a honi profi labdarúgó-bajnokságok történetében, hogy két megyei csapat harcoljon egymással az első helyért, ezzel együtt a feljutásért.

Márpedig az NB III. Keleti csoportjában pontosan ez történt, a Szolnoki MÁV FC és a Jászberényi FC az utolsó fordulóig késhegyre menő csatát vívott egymással a bajnoki címért.

Mindkét együttes sokat megélt az évad során, többek között edzőváltáson is átesett. Tavaly novemberben Jászberényben Arany Lászlót Huszák Géza, míg tavasszal Szolnokon Tóth Tibort Csábi József követte a kispadon.

Április elején, amikor a MÁV FC kapott egy ötöst Füzesgyarmaton, szinte mindenki biztosra vette, hogy a hét meccset sorozatban nyerő JFC lesz a befutó. Szolnokon megindult a szurkolói pletyka, hogy senki sem akarja a bajnoki címet, nem kell a másodosztály.

Csábi edző és csapata azonban rácáfolt a szóbeszédre. Nem sokkal később rangadót nyertek Jászberényben, és visszavették a vezetést a tabellán. Erreföl a Jászság fővárosában terjesztette a drukkerek egy része, hogy a csapat rutinosabb játékosai nem vágynak a magasabb osztályba.

Erre rácáfolva a Jászberény a Szolnok nyomába eredt, és az utolsó fordulóig nyílttá tette az első hely sorsát. Nem rajtuk múlt, hanem a szolnoki legénységen, amelyik nem engedte ki kezéből a bajnoki címet. Mi úgy tudjuk, a klub vállalja a másodosztályú szereplést, míg a Jászberény újra harcba fog szállni a feljutásért.

Ezért is szép a sport, mert mindig van jövőre.

Hozzászólások