Európa Játékok

2019.06.27. 23:00

Hét magyar érem, köztük három arany csütörtökön

A hazai versenyzők kitettek magukért.

A kajak-kenusok éremesőt szállítottak a Minszkben zajló Európa Játékok csütörtöki napján: a sportág magyar képviselői három aranyat és négy ezüstöt nyertek.

A délelőtti 500 méteres finálékban a Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső női kenupáros és a Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika összeállítású női kajaknégyes győzött, Kozák Danuta pedig második lett kajak egyesben. Kora délután a 200-as döntőkben a kajakos Kozák Danuta és Birkás Balázs révén két ezüstérem volt a termés.

A délutáni 5000 méteres versenyeken pedig Kopasz Bálint arany-, Bodonyi Dóra ezüstérmet nyert, előbbi második diadalát aratta, ugyanis 1000 méteren is első lett.

A férfi kajaknégyes 500 méteren, valamint Nagy Bianka kenus 200 méteren hetedik, a női kajakkettes 200-on kilencedik lett.

Nem jött össze az éremszerzés a birkózó Dénes Mercédesznek, aki ugyan megnyerte első vigaszágas mérkőzését, de a bronzmérkőzésen technikai tussal alulmaradt az orosz Sztalvira Orsusszal szemben, így ötödikként zárt.

Rajta kívül még négy magyar, Sleisz Gabriella (62 kg), Németh Zsanett (76 kg), Galambos Ramóna (57 kg) és a vigaszágon Szabó Mihály (97 kg) lépett szőnyegre, meccset nyerniük azonban nem sikerült, valamennyien kiestek.

A tornászok kifejezetten jól szerepeltek az egyéni összetett selejtezőjében, melyből Péter Sára első helyen jutott az ugrás, Vecsernyés Dávid pedig hatodikon a nyújtó fináléjába, Schermann Bianka és Székely Zója pedig összetettben döntőzhet.

A magyar női asztalitenisz-válogatott pedig az elődöntőben folytathatja szereplését, miután 3-0-ra legyőzte az ukránokat a nyolc között.

A pályakerékpáros Lovassy Krisztián 11. helyen zárt scratch-ben, a tollaslabdázó Krausz Gergely a 16 között búcsúzott az izraeli Misa Zilbermannal szemben, míg az íjász Banda Árpád szétlövéssel veszítette el nyolcaddöntőjét, így kilencedik helyen zárt.

A sportlövőknél Horváth Lea 1150 körös eredménnyel 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában, Pongrátz Bianka pedig 109 találattal 16. helyen zárta a női skeetesek versenyét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!