LABDARÚGÁS

2017.08.21. 12:28

A küzdelem dominált a megyei focirangadón

Az olykor szikrázó összecsapáson a pályaválasztó jászberényi csapat egy góllal nyert az újonc Tiszafüred ellen, az NB III. Keleti csoportjának megyei rangadóján.

Minden egyes labdáért nagyot küzdöttek a felek a jászberényi meccsen, a végén a hazaiak örülhettek

Fotó: Pesti József

Jól indult a megyei riválisok csatája a fürediek számára, akik egy szép ellentámadást góllal fejeztek be. Jó néhány perc kellett, mire a berényi csapat magához tért a kezdeti sokkból. Igazán nagy helyzeteket azonban nem tudtak kidolgozni a hazaiak a szervezetten védekező vendégekkel szemben.

Fél óra után azonban, egy kényszerű cserét követően, a vendégek egyik belső védője, Sebe Attila egy ütközést követően ápolásra szorult, igaz, pár perc után visszatért a pályára, de csak szédelgett, ezért le kellett cserélni, a szünetben pedig mentőautó szállította a játékost a kórházba, agyrázkódás gyanújával. Szerencsére Attilát késő este kiengedték a kórházból, de pár napot még pihennie kell.

A jól fejelő vendégvédő hiányát ki is használták a hazaiak az egyenlítő góljuknál. A fordulást követően Pesti Zoltán újra megszerezhette volna a vezetést az övéi számára, de ugyanezt tehette volna a hazai oldalon Kis Balázs és Wágner Richárd is.

Ahogy teltek a percek, úgy lett egyre szikrázóbb a mérkőzés, jó néhány tisztátalan belemenés után forrtak az indulatok mindkét oldalon. Egy szintén kemény fault után Szövetes Krisztián megkapta a második sárgáját.

A baj nem jár egyedül, közben az egykor Jászberényben is focizó, de ős füredi Tóth Tibor is kiszállt a játékból, sérülés miatt. A folytatásban szinte megszállták a hazaiak a füredi kapu előterét, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse.

Érdekesség, hogy a hajrában győztes találatot már akkor érték el a jászberényiek, amikor egyenlő létszámban küzdöttek a felek, ugyanis a túlságosan is vehemens Kis Balázst is kiállította a játékvezető.

A végén aztán Tisza Kálmán jókor volt jó helyen, és ezzel el is döntötte a megyei rangadó sorsát.

– Örülünk a győzelemnek. A folytatásban azonban sokkal pontosabban és gyorsabban kell játszanunk, ha jó eredményeket akarunk elérni – mondta a lefújás után a kétgólos Tisza Kálmán.

Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE 2–1 (1–1)

Jászberény, 500 néző, vezette: Mencsik László (Berényi Ákos, dr. Ambrus Dániel)

JFC: Menczeles – László K., HEVESI-TÓTH, Kis B., Fejes – MILE – Háda (Lékó, 76.), TISZA, Ludasi, Szilágyi N. (Bálint A., 69.) – Wágner (Polák, 88.)

Vezetőedző: Gelei Károly

TISZAFÜRED: Gerhát D. – Vincze, Sebe (Bozsó 35.), Kalóz, Szövetes – Tóth T. (Szívós, 62.), PESTI – Papp N., BENEDEK – SZÉKELY, Boros.

Vezetőedző: Csillag László

6. perc: Egy jobb oldali tiszafüredi kontratámadást követen Pesti Zoltán közelről nem hibázta el a ziccert, (0–1).

42. perc: Mile Krisztián jobb oldali óriási bedobása átszállt a hosszú oldalra, a jól érkező Tisza Kálmán pedig 7 méterről a vendégkapu jobb oldalába lőtt, (1–1).

62. perc: Szövetes Krisztián egy rosszul sikerült becsúszás után megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

83. perc: A tiszafüredi kapu előtt, egy ütközést követően a játékvezető piros lapot mutatott fel Kis Balázsnak.

85. perc: Mile Krisztián a balösszekötő helyéről, mintegy 27 méterről végzett el egy szabadrúgást, jól eltalált labdáját a bal saroknál kiütötte Gerhát Dávid, a kipattanót azonban a berobbanó Tisza Kálmán a kapuba lőtte, (2–1).

Minden egyes labdáért nagyot küzdöttek a felek a jászberényi meccsen, a végén a hazaiak örülhettek
Fotós: Pesti József

A 2. forduló további eredményei

Tállya – Erzsébeti MTK 3–0

DVTK II – Gyöngyös 2–2

MTK II – Salgótarján 3–0

Monor – Balassagyarmat 4–0

Nyírbátor – Tiszaújváros 3–1

Füzesgyarmat – Debreceni EAC 2–3

Putnok – Cigánd 4–2

Ezt mondták a mesterek a megyei rangadó lefújását követően

Gelei Károly: – Egy szervezetten játszó Tiszafüred ellen helyzetek sokaságát hagytuk ki. Azt gondolom, a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet. Örülünk a sikernek, de tisztában vagyunk vele, hogy még nagyon sok munka vár ránk a folytatásban.

Csillag László: – Ismét jó meccset játszottunk, most egy jó erőkből álló jászberényi csapat otthonában, ahol megérdemeltük volna a döntetlent. Sajnos, két kényszerű csere és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat a jó iramú és küzdelmes megyei rangadón.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!