LABDARÚGÁS

2017.09.04. 10:20

A Jászberény és a Tiszafüred is győzelemmel zárta a hétvégét

Válogatottunk tegnap este a portugálok ellen játszott világbajnoki selejtezőt, ezért a harmadosztályban szereplő csapatoknak kivétel nélkül szombaton kellett pályára lépniük.

Nagy Richárd gólja győzelmet ért a Jászberénynek

Fotó: Gémesi B.

Jászberényi FC – Balassagyarmat 1–0 (0–0)

Jászberény, 400 néző. V.: Bálint Attila (Flinta Zoltán, Belicza Péter).

JFC: Menczeles – László, Hevesi-Tóth, Sorecz, Fejes – Mile, Lékó – Lukács (Szabó T., 93.), Ludasi, Tisza – Nagy R. (Nabil, 80.). Edző: Gelei Károly.

A kifejezetten jól játszó berényi csapat a 48. percben Nagy Richárd bombagóljával megszerezte a vezetést, és a folytatásban tovább is növelhette volna az előnyét – pedig időközben emberhátrányba került –, azonban előbb Tisza Kálmán mintegy öt méterről kihagyta a kihagyhatatlant, majd Ludasi Martin távoli kísérlete a felső lécen csattant.

Nagy Richárd gólja győzelmet ért a Jászberénynek
Fotós: Gémesi B.

Gólszerző: Nagy R. (48.).

Kiállítva: Sorecz (68. – második sárga lappal).

Gelei Károly: – Rendkívül fontos győzelmet arattunk egy kiváló erőkből álló csapat ellen. Talán jobban akartuk a győzelmet, és ez átsegített minket a nehéz pillanatokon.

Tállya – Tiszafüredi VSE 0–1 (0–0)

Múcsony, 50 néző. V.: Szigetvári Márk (Szarvas László, Kövér Tamás).

Tiszafüred: SZALÁNCZI – Vincze (Csábi, 55.), SEBE, Kalóz, Szövetes – TÓTH T., Bozsó – BENEDEK, Boros (Bogár, 55.), SZÉKELY, Pesti (Papp N., 71.). Edző: Csillag László.

Hiába dolgozott ki sok helyzetet az első félidőben a Tiszafüred, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A fordulást követően Boros Jánost sérülés miatt le kellett cserélni, illetve Kalóz Ádámot kiállította a játékvezető, mindezek fényében a fürediek győzelme komoly bravúrnak számít.

Gólszerző: Benedek (81.).

Kiállítva: Kalóz (75. – egyből piros lappal, szövegelésért).

Csillag László: – Sokat kellett várnunk az első győzelmünkre, így viszont még édesebb a siker íze. Kiegyenlített mérkőzés volt, de a végjátékban mi lőttük a győztes gólt.

A forduló további eredményei:

Nyírbátor–Putnok 5–0

ESMTK–Füzesgyarmat 1–0

DEAC–Gyöngyös 5–0

Diósgyőr II–Salgótarján 2–3

MTK II–Tiszaújváros 0–1

Monor–Cigánd 6–0

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!