megvan az esély

2017.07.28. 14:18

Jól tartotta magát a Videoton Bordeaux-ban

A székesfehérvári csapat mindössze 2-1-es vereséget szenvedett az Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, így korántsem dőlt el a továbbjutás a franciák javára.

Bordeaux, 2017. július 27. Danko Lazovic, a Videoton FC (b) és Lukas Lerager, a francia Girondins Bordeaux játékosa a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ harmadik fordulója elsõ mérkõzésén Bordeaux-ban.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Caroline Blumberg

A párharc előtt mindenki a Girondins Bordeaux csapatát tartotta a párharc esélyesének – ez nyilván most sem változott –, de arra nem sokan számíthattak, hogy a Videoton mindössze egygólos hátrányból fogadja majd a francia együttest jövő csütörtökön este hét órától a felcsúti Pancho Arénában.

A találkozó első gólját a franciák szenegáli légiósa, Younousse Sankharé szerezte, aki egy jobboldali beadást követően csúsztatott Kovácsik hálójába a 18. percben.

Nem sokkal később azonban ünnepelhettek a vendégdrukkerek, egy gyönyörűen kijátszott akció végén Marko Scsepovics tökéletesen érkezett Benoit Costil kapuja elé, és a 23. percben egyenlített.

Sajnos a Vidi nem sokáig tudta tartani az eredményt, ugyanis a szenegáli csatár ismét bevette a kaput, egy hasonlóan tetszetős játék végén juttatta előnyhöz csapatát a találkozó 33. percében.

A mérkőzés második félidejében már nem született gól, noha mindkét csapatnak akadtak lehetőségei, a végjátékba mindig hiba csúszott. Marko Nikolics együttese jól tartotta magát, próbálta felvenni az iramot, ami hellyel-közzel sikerült is, így kiharcolta a jogot, hogy jövő csütörtökön hazai pályán vívhassa ki a továbbjutást a jóval esélyesebb Bordeaux ellen.

(Borítókép: MTI / EPA / Caroline Blumberg)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!