kobe bryant halála

2020.01.27. 12:20

Jordan, Shaq és LeBron is a barátját siratja

Két legfontosabb játékostársa, Michael Jordan és Shaquille O'Neal érzelmes szavakkal emlékezett a vasárnap tragikus körülmények között, helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra.

Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant(L) and Chicago Bulls guard Michael Jordan(R) talk during a free-throw attempt during the fourth quarter 17 December at the United Center in Chicago. Bryant, who is 19 and bypassed college basketball to play in the NBA, scored a team-high 33 points off the bench, and Jordan scored a team-high 36 points. The Bulls defeated the Lakers 104-83. AFP PHOTO VINCENT LAFORET (Photo by VINCENT LAFORET / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Vincent Laforet

„Nem lehet szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit érzek. – közölte szóvivőjén keresztül Michael Jordan. – Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint egy testvér.”

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) jelenleg 56 éves, ikonikus játékosa Bryant legnagyobb példaképe volt, ugyanazon a poszton játszott, mint ő.

„Gyakran beszéltünk egymással, nagyon fognak hiányozni ezek a beszélgetések.”

- mondta a hatszoros NBA-bajnok Jordan, aki 1991 és 1993, valamint 1996 és 1998 között a Chicago Bullsszal ért a csúcsra a bajnokságban, jelenleg pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa.

Bryant a Los Angeles Lakersszel ötször lett az NBA legjobbja, az első három bajnoki címét Shaquille O'Neal oldalán szerezte. Bár a két sztár korábban nem igazán jött ki egymással, később rendezték a nézeteltéréseket. O'Neal a Twitteren fejezte ki együttérzését Bryant és 13 éves lánya, Gianna halála miatt.

„Szeretlek benneteket és hiányozni fogtok”

- írta.

LeBron James zokogott a reptéren, miután megtudta, mi történt:

A többek között Kobe Bryantet és lányát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

Forrás: MTI

Borítókép: Bryant és Jordan 1997-ben a pályán. Kobe 19 évesen, a padról beállva szórt 33 pontot a Bullsnak, Jordan 36-tal zárt, a bikák 104-83-ra verték a Lakerst Chicagóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!