siker

2019.12.08. 22:58

Két magyar aranyérem a budapesti teqball-világbajnokságon

Ez volt a sportág harmadik világbajnoksága, a második, amit Budapesten rendeztek.

Két magyar aranyérem született a Budapesten péntektől vasárnapig megrendezett teqball-világbajnokságon.

Az esemény zárónapján, a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában a vegyes páros és a férfi páros fináléja előtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőbeszédében azt mondta: a magyar sportnemzet, amely büszkén mondhatja el magáról, hogy ismét hozzátett valamit az egyetemes sportkultúrához.

„Büszkék vagyunk a játékra és annak megálmodóira is” – fogalmazott a teqballról a miniszter. Hozzátette, kezdetben úgy nézett ki, hogy a teqball remek kiegészítő edzésforma lesz a futball mellett, vagy divatos szabadidős játék a strandra.

„Ezek beigazolódtak, mostanra pedig az is eldőlt, hogy ennél lényegesen többről van szó. Most egy világbajnokságon találkozunk, és ez azt jelenti, a teqball saját jogán vált sportággá, elkötelezett sportolókat vonzott magához” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A háromnapos esemény zárónapján a vegyes párosok küzdelmében a Bányik Csaba, Janicsek Zsanett kettős ezüstérmes lett, a férfi párosok között ugyanakkor Blázsovics Ádám Bányik Csaba partnereként aranyérmet nyert.

Szombaton – még a Hungexpón – Blázsovics Ádám egyéniben is világbajnoki címet szerzett.

Ez volt a sportág harmadik világbajnoksága, a második, amit a magyar fővárosban rendeztek.

Vasárnap a vb-küzdelmek mellett egy rövid bemutatóra is jutott idő: ezen az Aranylabdás brazil Ronaldinho mellett a világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Carles Puyol, az egyaránt Eb-ezüstérmes portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, valamint a világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas mutatta meg tudását a közönségnek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!