Kajak-kenu

2019.05.14. 10:53

Két második helyet szereztek a mieink

Kopasz Bálint nyerte meg a kajak egyesek 1000 méteres döntőjét a szolnoki Holt-Tiszán rendezett rangsoroló viadalon – adta hírül az nso.hu.

Varga Csaba

Jó hír, hogy a szolnokiak ifjú titánja, Gál Péter a második helyen ért célba. A férfi kenusoknál ugyanezen a távon Kiss Tamás győzött, míg kajak kettes 1000 méteren a fiatal Koleszár Mátyás, Németh Viktor honvédos duó diadalmaskodott az UTE rutinos egysége, Tóth Dávid és Kulifai Tamás előtt.

A nőknél foghíjas volt a mezőny, többek között a szolnokiak világ- és Európa-bajnoka, Bodonyi Dóra sem indult a megméretésen. K–1 200 méteren az újpesti Kiss Blanka lett az első, az új olimpiai számban, mögötte a szolnokiak ifi-világbajnoka, Katrinecz Rita végzett. C–2 500-on pedig a papírformának megfelelően a győriek párosa, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső ért elsőként a célba.

A kétnapos versenynek nem volt igazi tétje, de az indulók a május 24-én kezdődő első válogató előtt felmérhették, hogy hol tartanak a felkészülésben a riválisokhoz képest. Az utóbb emlegetett első válogatónak, valamint a június 18–21. közötti másodiknak is Szolnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában