VÍZILABDA

2019.03.10. 15:00

Sok gólos a főpróbát tartott a Dózsa

Folytatódtak a középszakasz mérkőzései. A Szolnoki Dózsa a Honvéd legénységét fogadta a Vízilabda Arénában.

MTI

Jó hírrel fogadott bennünket Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője: – Zalánki Gergő felépült betegségéből. Sokat még nem fog játszani,, hiszen 50-60 százalékos edzettségi állapotban van. Jó, hogy újra itt van velünk, nagyon kell majd a játéka a következő, idegenbeli Bajnokok Ligája meccsen is. A Honvéd elleni mérkőzésen pedig jó főpróbát akarunk tartani, hiszen a címvédő Olympiakosz vendégei leszünk szombaton délután.

Nagyon bekezdett a Dózsa, Andrija Prlainovics nyitotta meg a gólok sorát, az első negyedben még három lövés talált utat az egykori szolnoki kapus, Decker Attila hálójába. A második negyedben 5–0-s állást követően Manhercz Ádám büntetőből szépített.

Kisvártatva ismét neki esett ellenfelének a Dózsa, Szatmári Kristóf duplázott Milan Alekszics átlövéséből is gól lett, 8–2-es állásról folytatódott a második félidő. Megítélés kérdése, hogy a szolnoki csapat lazított, vagy a vendégek keményítettek be, a lényeg csak két találatot értek el Bátori Bencéék a következő nyolc percben, (10–4).

A záró felvonás elején Zalánki jelezte, hogy vízben van, hat méterről helyezett a fővárosiak kapujába. A hajrában teljesen szétesett a Budapesti Honvéd játéka, a hazai gárda pedig további fél tucat gólt lőtt, magyarán kiütötte vetélytársát, (17–6).

Merész András, a Honvéd edzője nem rejtette véka alá véleményét: – Produkciónkról mindent elmond, hogy a tizenkilenc éves Gregor Benedek volt ezen a meccsen a legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk. Alsóházi nívóval nem lehet a felsőházban nyerni.

Zsivko Gocics, szerint nincs ekkora különbség a felek között: – Reálisan nézve nincs ekkora különbség a két csapat között. Szerencsére nálunk most mindenki nagyon odatette magát, és fölényes győzelemmel készültünk az Olympiakosz elleni szombati Bajnokok Ligája-rangadóra, amit 16 órakor a Sport2 Tv fog közvetíteni Athénból.

SZOLNOKI DÓZSA – BUDAPESTI HONVÉD 17–6 (4–0, 4–2, 2–2, 7–2)

Vízilabda Aréna, 300 néző. V: Robus, Homonnai

SZOLNOK: KARDOS G. – Bátori 1, Prlainovics 3, JANSIK D. 1, Kis G., V. RASOVICS 3, ANGYAL 2. Csere: Zalánki 1, SZATMÁRI K. 4, Szeghalmi 1, M. Alekszics 1, D. Lazics, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán.

HONVÉD: Decker A. – Illés S., Manhercz Á. 1, Szívós, Kardos A., Kiss B. 1, Simizu. Csere: Starcevic (kapus), Szirányi 1, Molnár G. 1, Simon R., Kevi, GREGOR 1, Simon A. 1. Vezetőeedző: Merész András

További eredmények: Miskolc–FTC 11–12, BVSC–OSC 3-12, Eger–Dbrecen 14–9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában