A gyűrű királyai

2018.05.17. 10:20

Magyar csapaté a legjobb női irányító

A Sopron Basket sportolója, Yvonne Turner lett a női kosárlabda Euroliga elmúlt idényének legjobb irányítója. Az amerikai NBA legértékesebb játékosa ugyanezen a poszton James Harden, LeBron James vagy Anthony Davis lehet.

A bb1.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzetközi kosárlabda szövetség (FIBA) közönségszavazásán a szurkolók Yvonne Turnert, az amerikai játékmestert választották meg posztján a legértékesebbnek – írja az MTI.

A következő szezont is a magyar bajnok csapatnál töltő, 30 éves kosaras 19 Euroliga-meccsen 34 perc alatt 15 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt. Április végén a soproni Final Fourban a török Yakin Dogu Üniversitesi elleni elődöntőben 19, majd az orosz Jekatyerinburg elleni fináléban 21 ponttal csapata legjobbja volt.

 

Az észak-amerikai férfi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben is megvan a három jelölt, aki közül az egyik irányító júniusban átveheti a legértékesebb játékosnak járó MVP-trófeát. A liga közleménye szerint az elképesztő, 30,4 pontos átlagot elérő James Harden (Houston Rockets), a már négyszeres MVP LeBron James (Cleveland Cavaliers) vagy a 28,1 pontos átlaggal büszkélkedő Anthony Davis (New Orleans Hornets) lehet az alapszakasz legjobbja irányító poszton.

Borítókép: Yvonne Turner az Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket mérkőzésén Szekszárdon 2018. május 4-én. Forrás: MTI / Sóki Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!