kerékpáros körverseny

2017.07.04. 14:40

Magyar ezüstérem a 38. Tour de Hongrie versenyen

Peák Barnabás második helyen zárta a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt. A kolumbiai Daniel Jaramillo mögött két másodperces hátránnyal végzett az összetettben.

Mediaworks Online / MTI

A legrangosabb hazai kerékpárosverseny utolsó etapját a városligeti körpályán zárták a biciklisek, ahol az elsőségről végül sprintbefutó döntött. Az ausztrál Scott Sunderland diadalmaskodott, aki a gyorsasági pontversenyt és az ezzel járó zöld mezt is megnyerte. Az összetettben nem változott az állás, Daniel Jaramillo állhatott a dobogó legfelső fokára, mögötte Peák Barnabás, harmadikként pedig a szlovén Tadej Pogacar végzett. A magyar sportoló a második hely mellett a legjobb U23-as versenyzőként megnyerte a fehér trikót, és egyúttal a legjobb hazai versenyző lett.

A KONTENT-DKSI magyar kerékpárosa elmondta, hogy csapata már nem igazán tudott összedolgozni a verseny végén, mindenki nagyon elfáradt. Ugyanakkor nagyon jól esett neki, hogy két másik magyar istálló is egész nap segítette a versenyzésben. Peák összegzésképpen megjegyezte, hogy elégedett az eredménnyel, ellentétben azzal a Lovassy Krisztiánnal, aki összetettben a 20. lett 44 másodperc hátránnyal. Lovassy ugyan az utolsó szakaszon a legjobb magyarnak bizonyult, de a csütörtöki etapon való kicsúszásával akkora hátrányt szedett össze, amit nem lehetett ledolgozni. „Ha a siófoki szakasz után a zsűri kicsit jobban észnél van, akkor két magyar van a dobogón, nem egy” – utalt Lovassy a csütörtöki esetre.

Címkék#Városliget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!