premier league

2020.01.03. 14:00

Már egy éve veretlen a Liverpool

Jürgen Klopp a veretlenséggel kapcsolatban azt mondta, hogy az „nyilvánvalóan jó dolog”, de elsődleges céljuk, hogy megnyerjék a soron következő meccsüket.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) and Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk reacts at the final whistle during the English Premier League football match between Liverpool and Sheffield United at Anfield in Liverpool, north west England on January 2, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

„Még semmi nem ért véget, nekünk pedig bizonyítanunk kell, hogy készen állunk a következő feladatra.

Valóban boldog vagyok és büszke a játékosaimra, de nem szabad elbizakodottnak lennünk”

- mondta Klopp, miután csapata csütörtökön 2-0-ra legyőzte a vendég Sheffield Unitedot.

Az éllovas Liverpool legutóbb 2019. január 3-án maradt alul a Premier League-ben, akkor a címvédő Manchester Citytől kapott ki 2-1-re.

Azóta 37 bajnokin maradt veretlen, ezek közül 32 találkozót megnyert, és 101 pontja mellett 89 gólt szerzett.

A PL-ben korábban csak két csapat volt képes erre a bravúrra: az Arsenal veretlenségi sorozata 49 mérkőzésen át tartott – közte a teljes 2003-2004-es idénnyel, amelyben bajnok lett a londoni együttes -, a Chelsea pedig 2004. október 16. és 2005. november 6. között 40 találkozón nem kapott ki a bajnokságban.

A Liverpool a hazai kupasorozatokban az elmúlt egy esztendőben csak két vereséget szenvedett el: januárban az FA Kupában a Wolverhampton Wandererstől kapott ki, decemberben pedig a Ligakupában – tartalékosan kiállva – az Aston Villával szemben maradt alul.

A nemzetközi porondon szintén kétszer kaptak ki a liverpooliak: a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán Barcelonában, majd a jelenlegi csoportkörben Nápolyban.

A Liverpool 2019-ben egyetlen hazai trófeát sem nyert, de nemzetközi színtéren kárpótolta magát:

első angol klubként hódította el egy évben a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnoki címet.

A Liverpool legközelebb vasárnap lép pályára, az FA Kupában a városi rivális Evertont fogadja – a párharc győztese a legjobb 32 közé kerül -, míg jövő szombaton, a PL 22. fordulójában a Tottenham Hotspurhöz látogat.

Forrás: MTI

Borítókép: Klopp és Virgil van Dijk a Sheffield legyőzése után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!