medence

2017.07.05. 16:32

Märcz Tamás: A játékosok a saját fejük után is menjenek

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya új szerepköréről és a közelgő világbajnokságról is beszélt.

Noha az elmúlt egy-két világversenyen az elvárásokon alul teljesített a válogatott, a jó felkészülést követően képes lehet arra, hogy szép eredményt érjen el – közölte a nemzetisport.hu oldalnak adott interjújában Märcz, akinek új kapitányként a világbajnokság lesz az első komolyabb megmérettetése. Végső győzelemről nem beszél, számára az is győzelemmel ér fel, ha edzésen valaki jól teljesít, és képes felülmúlni tegnapi önmagát. A részsikerek ugyanis végső diadalhoz vezethetnek.

Fontosnak tartja, hogy az edzői instrukciók követésén túl a játékosok saját maguk hozzák meg mérkőzés közben a jó döntéseket. A kapitány lényegében csak az időkérések és a negyedek közti szünetekben tud utasításokat adni a játékosoknak. Az üvöltés persze hozzátartozik ehhez a pályához, és az edzőnek a többezres közönség előtt is hallatni kell a hangját.

Úgy látja, klubszezon közben több az üresebb időszak, a nyár viszont nagyon intenzív, így nem lesz idő pihenésre. A csapat játékában lesznek majd változások, de meglátása szerint a sorsfordító momentumokban az egyéni képességek döntenek. Az nyer, aki az utolsó pillanatokban higgadt marad, és jobban akarja a győzelmet. Célja, hogy fejben és a mozgások sebességében is felgyorsuljon a csapat, valamint olyan fizikai állapotban érkezzenek a meccsre, hogy több jó döntést hozzanak, mint az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!