kézilabda

2018.08.23. 11:50

Megerősödve várja a bajnoki rajtot a Szolnoki KCSE

A szeptember 15-i hétvégén kezdődő új szezonban is lesz NB II.-es kézilabdacsa­pata a Szolnoknak, annyi különbséggel, hogy míg tavaly a hölgyek, addig idén az urak vesznek részt a harmadosztály küzdelmeiben. A legfrissebb fejleményekről Vitális Sándor klubelnök számolt be lapunknak.

Pabar Gyula

Legyen szó bármely sportágról, a siker jelenti az egyedüli mércét a profi klubok számára. A vezetőket nem érdekli, ha egyetlen helyi kötődésű játékos sem szerepel a csapatukban – a saját nevelésűek beépítéséről nem is beszélve –, mert rendelkeznek olyan pénzügyi háttérrel, hogy adott esetben egy teljes gárdára való szupersztárt képesek összevásárolni.

Akik ezt a nézetet vallják, azoknak „idejétmúlt” lehet a Szolnoki KCSE szemlélete, miszerint először legyenek meg az alapok, amikre a későbbiekben lehet majd építkezni. Azaz nevelni olyan játékosokat, akik idővel a felnőtt csapat alappilléreivé válhatnak, és esetleg melléjük igazolni egy-két rutinos kiegészítő embert.

Vitális Sándorék nem kisebb fába vágták bele a fejszéjüket négy évvel ezelőtt, minthogy feltámasszák hamvaiból a szolnoki kézilabdasportot. És bizony, a jó munkához idő kell, aminek még most kezd beérni igazán a gyümölcse.

Vegyük példaként a hölgyeket, akik tavaly már az NB II.-ben tehették próbára magukat – hajszálon múlt a bennmaradásuk –, most pedig a férfiak készülhetnek hasonlóra, miután megnyerték a megyei bajnokságot.

– Rendkívül izgatottak vagyunk, és alig várjuk már, hogy kezdetét vegye a pontvadászat – hangsúlyozta a klubelnök. – Óriási fegyverténynek számít, hogy a nyáron haza tudtuk csábítani Takács Pétert, aki mintegy mágnesként vonzotta magával a többieket.

– Miután meghallották, hogy „Taki” ismét szolnoki mezt ölt magára, azonnal jöttek, már az első hívó szóra. A csapat összeállításakor alapvető szempont volt, hogy a tavalyi keretet megtartsuk, és csakis olyanokat szerződtessünk, akiknek van valamiféle helyi kötődésük – Palásti Laci az egyetlen kivétel, ő kecskeméti.

– Ütőképes társaság van kialakulóban, amellyel szeretnénk a középmezőny elején végezni. Ami az előnyünk és egyben a hátrányunk is lehet, hogy teljesen ismeretlen számunkra a mezőny (a déli csoportba osztották be a Szolnokot, amely tele van Pest megyei együttessel – a szerk.), ugyanakkor azt gondolom, egy kis változatosság jót fog tenni, s így legalább a megyebeli csapatokkal játszhatunk edzőmeccseket.

– Az elsőt mindjárt holnap 17.45-kor, Törökszentmiklóson, ahol egy villámtorna keretében a Székács és a Hajdúböszörmény ellen lépünk pályára, majd vasárnap a Túrkeve vendégei leszünk.

– Mindezek mellett tervezzük, hogy az ősszel is indítunk csapatot a megyeiben, amelyben főként az ifistáink jutnak majd szerephez.

Habár a hölgyek legjobb kiesőként maradhattak volna az NB II.-ben, ehelyett ismét a megyei bajnokságban lesznek érdekeltek.

Ahogyan Vitális Sándor fogalmazott, nem volt könnyű döntés, de mérlegeltek, és mivel két húzóemberük – Óvári Zita és Molnár Virág

– Szarvasra igazolt, jobbnak látták, ha a megyeiben indulnak. Az edzőposzton is történt változás, Patocskai László helyét a férfi felnőtt gárda játékosa, Kapás Krisztián vette át.

Nyári játékosmozgás a Szolnoknál

Érkezett: Bernáth Szabolcs (Kunszentmárton), Boda Dániel (Cegléd), Fejes Marcell (Kunszentmárton), Kapás Krisztián (Kunszentmárton), Kovács Imre (TKE), Nyikos Tamás (Kunszentmárton), Palásti László (Kecskemét), Pesti Olivér (TKE), Prigl Gábor (Martfű), Takács Péter (Székács), Túri Dániel (TKE), Vörös Béla (Rákóczifalva)

Távozott: Villás Sándor (befejezte)

Maradt: Antal Norbert, Balázsi Zoltán, Bartus Péter, Bíró Péter, Boldog Péter, Csató Dániel, Faragó Attila, Juhász Dániel, Kiss Bence, Kiss Tamás, Lengyel Zoltán, Nagy Róbert, Ollé Sándor, Tóth Barnabás, Veres Péter

Játékos-edző: Takács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában