Vb 2018

2017.09.02. 09:09

Mexikó kijutott a vb-re, az amerikaiak elrontották

A mexikói labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–0-ra legyőzte Panamát a világbajnoki selejtezők CONCACAF-zónájában, ezzel biztossá tette helyét a 2018-as oroszországi tornán.

Az éllovas Mexikó dolgát alaposan megnehezítette Panama, ám Juan Carlos Osorio cseréje meghozta a győzelmet: Hirving Lozano az 51. percben szállt be a meccsbe, két perccel később pedig egy remek fejessel eldöntötte a három pont sorsát. Ezzel a góllal azonban nemcsak a győzelmet szerezte meg Mexikó, hanem a házigazda Oroszország, illetve Brazília, Irán és Japán után biztossá tette helyét a világbajnokságon.

A mexikóiak sorozatban hetedszer, összesen már a 16. alkalommal lesznek ott a világbajnokságon.

Az Egyesült Államok viszont 2–0-ra kikapott otthon Costa Ricától, így a Trinidad és Tobago ellen 2–1-es sikert arató Honduras pontszámban beérte az amerikaiakat. Az USA győzelme esetén pontszámban utolérte volna Costa Ricát, ám a vendégek 2–0-ra nyertek, és hat pontra növelték az előnyüket az amerikaiak előtt.

A forduló harmadik meccsén Honduras 2–1-re nyert Trinidad és Tobago otthonában, így pontszámban beérte az Egyesült Államokat.

Címkék#vb 2018

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!