Labdarúgás - Megye I.

2020.01.10. 07:09

Munkához láttak a gárdák a megyei I. osztályban

Lassan kezd beindulni az élet a megyei első osztályú futballcsapatoknál, van, ahol már el is kezdték a felkészülést, míg máshol jövő héten állnak munkába.

Varga Balázs

A Törökszentmiklós (kék-fekete mezben) hétfőn áll edzésbe, majd hat mérkőzéssel készül a tavaszi rajtra

Fotó: Pesti József

Megyei körképünkben egyelőre a tabella első nyolc helyezettjét kérdeztük meg, hogy állnak, mikor fejezik be téli pihenőjüket. Bár még bőven van idejük, hiszen a tavaszi bajnoki rajt csupán február 22-én esedékes, a gárdák úgy döntöttek, nem sokáig lazítanak az új esztendőben.

Legkorábban a nyolcadik Jánoshida kezdte el a felkészülést, amely már kedden munkához látott. Őket két nappal később követte az ötödik Karcag, amely így tegnap dolgozott először. Mint azt Orosz István edző elmondta, már több felkészülési mérkőzést is lekötöttek, többek között a Kisújszállással és a Mezőtúrral, de megyénk határain kívül található csapatokkal is összemérik az erejüket, a békési másodosztályban szereplő Dévaványával, a Hajdú-Bihar megyei első osztályt vezető Hajdúszoboszlóval, valamint az ott harmadik helyezett Berettyóújfaluval.

Ma lát munkához a negyedik Tószeg, amely egy egymás közti játékkal melegít be, jövő héten pedig hozzálát a komolyabb alapozáshoz is. Szintén a pénteket választotta kezdésnek a hetedik helyen tanyázó Kisújszállás, amely négy együttessel már biztosan játszik a felkészülési időszak során: a Karcaggal, a Fegyvernekkel, a Dévaványával, valamint a Hajdú-Bihar élvonalbeli bajnokságában ötödik helyezett Sárrétudvarival.

A bajnokság első két helyezettje, a Tiszafüred és a Törökszentmiklós egyaránt hétfőn kezdi majd el az edzésmunkát. A címvédő fürediekre hét tesztmérkőzés vár, ők is összecsapnak a Hajdúszoboszlóval, valamint annak megyebeli riválisával, a Hajdúböszörménnyel, amely negyedik a bajnokságban. Heves megyéből az élvonalat vezető Lőrincivel mérkőznek meg, valamint az NB III. Keleti csoportjának tizennegyedik helyezettjével, a Hatvannal, Borsodból pedig a megyei első osztály harmadikjával, a Mezőkövesd második számú csapatával vívnak meg. Megyénk NB-s együtteseiről sem feledkeztek meg – akárcsak a Törökszentmiklós –, január 29-én a Jászberényhez látogatnak majd, míg február 2-án a Szolnoki MÁV vendégei lesznek.

A Törökszentmiklós (kék-fekete mezben) hétfőn áll edzésbe, majd hat mérkőzéssel készül a tavaszi rajtra
Fotó: Pesti József

A másodikként telelő miklósi gárda az első felkészülési találkozóját – a hatból – január 25-én játssza, rögtön belecsapva a nehezébe, mivel a MÁV FC-t látják majd vendégül. Egy héttel később a Bács megyei negyedik, a Szabadszállás érkezik hozzájuk, ezt követően február 5-én a szolnoki kék-fehérek U19-es csapatához, 8-án pedig a másodosztályú Tiszakécskéhez utaznak. Két hazai meccsel zárják majd a sort, február 12-én a Jászberény látogat otthonukba, három napra rá pedig a bajnokságban mögöttük álló Újszász.

Ha már szóba került a harmadik helyezett csapat, az újszászi legénység jövő kedden edz az első alkalommal, és mint arról Mérész Zoltán, a gárda trénere beszámolt, négy felkészülési találkozót szeretnének majd játszani, ám egyelőre még csak három ellenfelük kiléte biztos: Abony, Szolnoki MÁV U19 és – mint fentebb is írtuk – Törökszentmiklós lesz a sorrend. A megyei élvonal nyolc helyezettje közül a sort – az Újszásszal egyetemben – a hatodik helyen álló Mezőtúr zárja, Erdősi Gyula együttese szintén jövő kedden tréningezik először.

Ekkor kezd az első nyolc helyezett

A sort a Jánoshida indította, míg legkésőbb a Mezőtúr és az Újszász kezdi el a felkészülést.

1. Tiszafüred: 01. 13., hétfő

2. Törökszentmiklós: 01. 13., hétfő

3. Újszász: 01. 14., kedd

4. Tószeg: 01. 10., péntek

5. Karcag: 01. 09., csütörtök

6. Mezőtúr: 01. 14., kedd

7. Kisújszállás: 01. 10., péntek

8. Jánoshida: 01. 07., kedd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában