LABDARÚGÁS

2019.07.05. 11:49

NB III.: kialakultak a csoportok, ismertek a JFC ellenfelei

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elkészítette az NB III.-as bajnokság csoportbeosztásait a következő idényre, miután eldőlt, melyik két egyesület pótolja a visszalépő Cigándot és SZEOL-t.

Varga Balázs

A Jászberényi FC csapatánál már javában zajlik a felkészülés az augusztusban rajtoló idényre.

Fotó: Pesti József

Ahogy az várható volt – és hírportálunk is beszámolt róla –, a Hévíz SK a legjobb eredménnyel rendelkező fel nem jutó csapatként kapott felkérést, illetve a Tállya KSE mint legjobb kieső kapta meg a lehetőséget, hogy a harmadosztályban szerepeljen. Mindkét egylet élt az eséllyel, így csatlakoztak a már eddig is biztos résztvevő 46 gárdához.

Ősztől a Jászberény lesz az egyetlen csapatunk az NB III.-ban – miután a Szolnoki MÁV egy osztállyal fentebb szerepel majd, míg a Tiszafürednek nem jött össze a feljutás az osztályozón –, a kék-fehérek ismét a Keleti csoportban kaptak helyet, ahol tavalyhoz képest öt új ellenfelük lesz: az NB II.-ből kieső Cegléd, valamint négy megyei I.-es bajnok, a Balassagyarmat, a Debreceni VSC II., a Hatvan és az Ózd.

A bajnokság augusztus 4-én kezdődik, a továbbiakban is többségében vasárnapi fordulókat rendeznek, viszont pontos menetrendet csak később közöl az MLSZ, így azt még nem lehet tudni, hogy ki ellen kezdi a JFC a 2019–20-as idényt. Viszont az már biztos, hogy a jászságiak szombaton játsszák az első felkészülési mérkőzésüket (kezdés: 11 óra), méghozzá a Tiszaújvárosban edzőtáborozó, másodosztályú Békéscsaba Előre ellen.

A Jászberényi FC csapatánál már javában zajlik a felkészülés az augusztusban rajtoló idényre.
Fotó: Pesti József

Keleti csoport: Balassagyarmat, Cegléd, Debreceni EAC, Debreceni VSC II., Diósgyőri VTK II., Eger, ESMTK, Hatvan, Füzesgyarmat, Gyöngyös, JÁSZBERÉNYI FC, Ózd, Putnok, Sényő, Tállya, Tiszaújváros

Közép-csoport: Bp. Honvéd-­MFA II., Dabas-Gyón, Dunaharaszti, Dunaújváros, Dabas, Iváncsa, Kecskemét, Kelen SC, Kozármisleny, Monor, Pécsi MFC, Rákosmente, Szekszárd, Szentlőrinc, Taksony, THSE-Szabadkikötő

Nyugati csoport: Balatonlelle, Bicske, BKV Előre, Mosonmagyaróvár, Érdi VSE, Nagykanizsa, Hévíz, III. kerületi TVE, Komárom, Ménfőcsanak, Mol Fehérvár II., Pápa, Petőfi Sportkör Lipót, Puskás Akadémia II., Sárvár, Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában