büntetés

2020.05.19. 14:13

Négy évre eltiltották az olimpiai döntős grenadai futót

A bíró szerint az atléta bűnös, mert megtagadta a mintaadást.

Elvesztette a fellebbezést, így négy évig nem versenyezhet Bralon Taplin, a grenadaiak olimpiai döntős 400-as futója, aki a doppingellenőrzés elmulasztása miatt kapta az eltiltást.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a keddi ítélethirdetéshez hozzáfűzte: hihetetlennek találta a sportoló védekezését, miszerint a tavaly áprilisi, grenadai versenyen senki nem kérte mintaadásra, senki nem beszélt vele erről. A bíró szerint az atléta bűnös, mert megtagadta a mintaadást – áll a CAS közleményében.

A karibi antidopping szervezet azért tiltotta el a versenyzőt, mert az ominózus viadalon – egy interjú közben – hiába kérte őt a kijelölt személy, nem tartott vele az ellenőrző helyiségbe. Később azzal védekezett: nem megfelelően tájékoztatták arról, hogy kiválasztották a mintaadásra.

A 28 éves Taplin 2023. szeptember 24-ig nem versenyezhet, azaz sem a jövő évi, tokiói olimpián, sem a 2022-es (Eugene) és 2023-as (Budapest) világbajnokságon nem állhat rajthoz.

A futó hetedik lett a 2016-os riói játékok 400 méteres síkfutó döntőjében, fedett pályán pedig övé minden idők nyolcadik legjobb ideje ezen a távon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!