EVEZÉS

2019.09.02. 09:14

Negyedik lett a vb-n az egység

A szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzője, Furkó Kálmán Szabó Bencével (Győri Atlétikai Club) a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek mezőnyében – amely nem olimpiai versenyszám – indult el a linzi világbajnokságon, ahol pénteken végül a negyedik helyet szerezték meg.

Varga Balázs

Furkó Kálmán (elöl) és Szabó Bence párosa remekül versenyezve harmadik lett az U23-as vb-n.

Forrás: Facebook/Magyar Evezős Szövetség/Furkó Kálmán (elöl) és Szabó Bence

A magyar páros – amely a júliusi U23-as vb-n bronzérmet szerzett – az A döntőben 500 méternél még a hatodik helyen haladt, ám a táv felénél feljöttek az osztrákok elé az ötödik pozícióba, majd a cseheket megelőzve, 06:49,500 perces idejükkel végül negyedikként csaptak a célba az olasz, az orosz és a brazil egység mögött.

A két, egyaránt 22 esztendős magyar evezős azonban nem pihenhet a viadal végeztével, mivel a hétvégén már a görögországi Joáninában rendezendő U23-as Európa-bajnokságon van jelenésük – ugyanebben a versenyszámban. Egy másik szolnoki sportoló is szerepel majd az Eb-n, a 20 éves Szabó Márton – aki tavaly négypárban megnyerte társaival a korosztályos kontinenstornát – a nyolcas tagjaként száll majd vízre.

Visszatérve a felnőttek világbajnokságára, további magyar sikereknek is örülhettünk, mivel Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban ezüstérmet szerzett. Ez a versenyszám ugyan szintén nem szerepel az olimpiai programban, ám így is 33 egység vetélkedett az elsőségért, a váci evezős pedig az olasz Martino Goretti mögött másodikként ért célba, így – két-két ezüst- és bronzmedál után – az ötödik világbajnoki érmét gyűjtötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában