LABDARÚGÁS

2019.06.05. 10:53

Nehéz csata vár a Füredre

Kedden sorsolta ki az MLSZ az osztályozómérkőzések párosításait az NB III.-ba jutásért, a Tiszafüred a Debreceni VSC második csapatát kapta ellenfélül.

Varga Balázs

A megye I.-et megnyerte a Tiszafüred (sárgában), de még egy lépcsőfok hátra van.

Fotó: Pesti József

Mint azt megszokhattuk, a harmadosztályba osztályozón keresztül vezet az út a megyei első osztályt megnyerő gárdák számára, ám az sem meglepetés, hogy egyes csapatok nem vállalják az NB III.-as szereplést.

A húsz megyei bajnok közül a tolnai Bonyhád, valamint a baranyai Pécsváradi Spartacus lépett vissza a lehetőségtől, míg a vasi Celldömölk, a bács-kiskuni Kiskunfélegyháza, a csongrádi Algyő és a szabolcsi Nagyecsed nem kapott licencet, így nem vehet részt a feljutásért vívott küzdelemben.

Ennek következtében idén is lettek olyan egyesületek, amelyek erőnyerők, vagyis nem kell játszaniuk a feljutásért. A szerencsések között van ezúttal a Hatvan, a Lipót, a Veszprém, a Balassagyarmat, az Ózd és a Dabas-Gyón csapata.

Így aztán Fortuna ezúttal nem állt a Tiszafüred mellé – a 2016–17-es idénnyel ellentétben –, a kék-sárga egyesület ellenfele a Hajdú-Bihar megyei bajnokságot megnyerő DVSC II. lesz.

A Tisza-tó partján fekvő város legénységének nem lesz könnyű dolga, hiszen a második csapatoknak megvan az a nagy előnye, hogy az első számú gárdából több futballista is visszajátszhat, ami akár a mérleg nyelve is lehet egy kiélezett küzdelem során.

– Nehéz ellenfelet kaptunk, most nem volt szerencsénk a sorsolással. A Debrecennek negyvennégy igazolt játékosa van, és ugyan csak nagyjából a fele lépett pályára a szezonban, nyilván most a többiek is bevethetők lesznek. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk majd a párharc során – nyilatkozta lapunknak Ábrahám Attila, a tiszafüredi klub szakosztály-igazgatója.

A megye I.-et megnyerte a Tiszafüred (sárgában), de még egy lépcsőfok hátra van.
Fotó: Pesti József

Hasonló a helyzet, mint amikor a 2015–16-os szezonban a Füred a Gyirmót II.-t kapta az osztályozón, akkor a kisalföldiek 4–2-re nyertek idegenben, majd hazai pályán 8–0-val zárták le a párharcot, és jutottak föl az NB III.-ba.

Remélhetőleg ezúttal a mi bajnokunk jön ki jobban az oda-visszavágós csatából, és mivel a Tiszafüred idén simábban nyerte meg a pontvadászatát, talán erősebb kerettel bír, és jobban fel tudja venni a harcot aktuális ellenfelével. Nos, erre részben vasárnap este fél hatkor kaphatunk választ, a párharc első mérkőzésén akkor fogadja a Loki második csapatát a füredi egylet.

Az NB III.-as osztályozó párosításai

A párharcok:

Bicske (Fejér) – Tatabánya (Komárom-Esztergom)

Tiszafüred (JNSZ) – DVSC II. (Hajdú-Bihar)

Hévíz (Zala) – Balatonlelle (Somogy)

Békéscsaba II. (Békés) – Kelen SC (Budapest)

Az első mérkőzéseket június 9-én, vasárnap játsszák, míg a visszavágókat június 15-én, szombaton.

Játék nélkül feljutott: Hatvan (Heves), Lipót (Győr-Moson-Sopron), Veszprém (Veszprém), Balassagyarmat (Nógrád), Ózd (BAZ), Dabas-Gyón (Pest).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!