vízilabda/frissítve

2019.05.02. 09:21

Hősiesen küzdöttek a szolnokiak, de nem jött össze a győzelem

A hét pontig tartó elődöntő 6-0-s OSC-előnyről indult, ugyanis a bajnokság során a két csapat mindkét egymás elleni találkozóját megnyerte. Szoros küzdelemben ezúttal is győzött Vad Lajos együttese a Kis Gábort és Andrija Prlainovicsot továbbra is nélkülöző Szolnok ellen, így bejutott a döntőbe.

Munkatársainktól

Hárai Balázs csavargóljával indult a találkozó, majd az általa kiharcolt emberelőnyből duplázta meg az újbudaiak előnyét. Ezt követően a szolnokiak percei következtek, hiszen két emberelőnyös találattal egyenlítettek. Előbb Milan Alekszics átlövése akadt

be, majd Szatmári Kristóf remek passzát Dorde Lazics húzta a kapuba (2-2). A második negyedre megfordította az állást a Szolnok Milan Alekszics távoli bombagóljával, de Lukas Seman gyorsan egalizált és nagyszünetig már nem is változott az eredmény (3-3).

A térfélcsere után Drasko Brguljan gyorsan előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd Bátori Bence ellen ötméretest ítéltek a játékvezetők, Manhercz Krisztián pedig bevágta a büntetőt (5-3). Innen is felállt viszont a Dózsa Zalánki vezetésével, aki egy remek gólpasszal szolgálta ki Szatmári Kristófot, majd ő maga értékesített egy ötméterest (6-6).

A záró negyedben őrületes gólváltás kezdődött. Hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb egy góllal. A Szolnok hősiesen küzdött, miközben sorban veszítette meghatározó játékosait. A már korábban kipontozódott Bátori Bencét követően a remekül játszó Milan Alekszicset végleg cserével állították ki, majd Viktor Raszovics és Angyal Dániel is megkapta harmadik személyi hibáját.

A véghajrában rendre emberhátrányban, sőt egy alkalommal kettős létszám hátrányban kellett bekkelnie a Szolnoknak, ami felemésztette az erejét. A találkozó Drasko Brguljan harmadik találatával dőlt el végleg egy perccel a vége előtt, ezután pedig Zalánki Gergő is végleges kiállítást kapott. Ennek ellenére a végső szó a sok sebből vérző Szolnoké volt, hiszen az ifjúsági korú Pethe István szemfülest gólt szerzett az utolsó másodpercekben (11-10).

Zsivko Gocics csapata emberfelettit nyújtott, de a bajnoki döntőbe az OSC jutott be és csatázhat majd az FTC-vel, míg a Dózsa a harmadik helyért azzal az Egerrel találkozik, amelyet a középszakasz során mindkétszer magabiztosan legyőzött.

A nemcsak kiválóan védekező, de látványos gólokat is szerző Angyal Dániel így látta a mérkőzést.

– Nagyon jól játszottunk, kihoztuk magunkból a maximumot, de az OSC ezúttal is bizonyította, hogy mennyire erős csapat, megérdemelten jutott a fináléba.

FÉRFI VÍZILABDA OB I

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

A-HÍD OSC ÚJBUDA – SZOLNOKI DÓZSA 11–10 (2–2, 1–1, 3–3, 5–4)

Nyéki uszoda, 500 néző. V: Tóth I., Homonnai D.

OSC: B. Mitrovics – Salamon, Manhercz K. 1, Bundschuh, HÁRAI 3, DRASKO BRGULJAN 3, Randjelovics 1. Csere: SEMAN 2, Kovács Gergő, Ubovics, Erdélyi, Tóth M., Burián 1. Edző: Vad Lajos

SZOLNOK: Nagy V. – Bátori, Jansik D., M. ALEKSZICS 2, ANGYAL 2, V. Rasovics, ZALÁNKI 2. Csere: D. LAZICS 1, SZATMÁRI 2, Teleki, Szeghalmi, Pethe 1. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 9/5

Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Kipontozódott: Bátori (19. p.), Bundschuh (24. p.), V. Rasovics (29. p.), Angyal (31. p.)

Kiállítva (végleg, cserével): M. Alekszics (27. p.), Zalánki (32. p.)

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–0 az OSC javára

Folyamatos fejlődés

Vad Lajos: – Megemelem a kalapomat a Szolnok előtt, mert kulcsemberei nélkül is hatalmas csatára kényszerített minket. A játékunkon látszott, hogy rajtunk volt a teher, sok helyzetet hibáztunk el, ami eddig nem volt jellemző ránk, viszont Hárai Balázs

egészen extra teljesítményt nyújtott.

Zsivko Gocics: –Büszke vagyok a csapatunkra, mert a játékosaink mindent beleadtak. A fiataljaink és a válogatott pólósaink is sokat fejlődtek a szezon során. Ha nem veszítünk el öt játékost meccs közben, akkor akár a győzelem is meg lehetett volna, nehéz volt kibírni a játékvezetést és az OSC jó játékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában