kézilabda

2018.10.25. 11:39

Nem tudott leszállni a hullámvasútról a Székács

Mintha csak hullámvasútra váltott volna bérletet a Székács KE legénysége. Egy fiatal társaság esetében ez benne van a pakliban, de hogy ennyire menetrendszerűen váltogassák egymást a jó és a rossz meccsek, a győzelmek és a vereségek, az már-már egyedülálló.

Pabar Gyula

Az ilyesfajta szívós védekezés ezúttal nagyon hiányzott a Székács (kékben) játékából.

Fotó: Mészáros János

Az előző fordulóban, Nyíregyházán két góllal nyertek Szloska Krisztiánék, így a sorminta alapján vereségnek „kellett” következnie. Sajnos, ez be is jött, ráadásul a miklósiak ezúttal alaposan beleszaladtak a késbe: a remek formában lévő, az ezt megelőző négy mérkőzését egyaránt megnyerő Algyő tizenöt góllal bizonyult jobbnak náluk.

Az első néhány perc a tapogatózás jegyében telt, utána viszont beindult a gólgyártás. Annyi különbséggel, hogy míg a vendégek játszi könnyedséggel találták meg a kapuhoz vezető utat, addig a hazaiaknak minden egyes gólért kőkeményen meg kellett dolgozniuk.

Ez pedig szép lassan felőrölte őket, egyre több hibát vétettek, pontatlanná váltak, labdákat veszítettek, ráadásul utóbbiakból könnyű gólokat kaptak. A támadásbeli hiányosságokat a védekezéssel sem sikerült kompenzálniuk, mert arról gyakorlatilag teljesen megfeledkeztek.

Tízből nyolc alkalommal az ellenfél játékosai egy az egyben kerültek szembe Vikor Ferenccel, aki ezekben a szituációkban tehetetlen volt. Az Algyő 8–6 után egy hét-egyes rohanással komoly előnyre tett szert, és a Székács innentől kezdve csak futott az eredmény után.

Sajnos, a helyzet a második félidőben sem lett rózsásabb, pedig volt egy periódus – a 40. és 45. perc között –, amikor úgy tűnt, a miklósiak rendezték soraikat, és megkezdhetik a felzárkózást. Ennek első jeleként gatyába szedték a védekezésüket, a csereként beálló Rizinger András többször is bravúrral hárított.

De az áttöréshez ez sem volt elegendő, ahhoz ugyanis Fortunát is meg kellett volna nyerniük, aki gondoskodott róla, hogy a labdák zöme a háló helyett a kapufán kössön ki. Bezzeg az Algyőnek szinte minden összejött, így a hajrában már egy kis gála is belefért a vendégjátékosok részéről, akik az eredményesség helyett sokkal inkább a szépségre törekedtek. Persze, plusz tizenötnél miért is ne tehették volna meg...

Most egy háromhetes szünet következik a bajnokságban, amely november 9-én (pénteken) folytatódik.

Az ilyesfajta szívós védekezés ezúttal nagyon hiányzott a Székács (kékben) játékából.
Fotó: Mészáros János

Törökszentmiklósi Székács KE – FKSE-Algyő 21–36 (11–17)

Székács Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Gadányi Tibor, Szabó Tibor

Törökszentmiklós: Vikor – Bernáth B., Csanádi V. 1, Sütő 3, Gál D. 6, Felföldi 2, Katona 1. Csere: RIZINGER (kapus), Kádár 3, Nyári 1, Götz 3/1, Mitrik 1, Halász, Gyimesi. Vezetőedző: Szloska Krisztián

Algyő: KISS O. – SZABÓ M. 4, NÉMETH G. 5/2, SÁNDOR 5, TÓTH J. 2, JOHN 2, TEMESVÁRI 7. Csere: GERA (kapus), VALACZKAI 6, GAZSÓ 3, BALDA 2, MAGYAR, DOLEZSÁL. Vezetőedző: Herbert Gábor

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–2, 10. perc: 3–6, 15. perc: 6–11, 20. perc: 7–13, 25. perc: 8–15, 35. perc: 13–19, 40. perc: 16–24, 45. perc: 16–25, 50. perc: 18–30, 55. perc: 20–34

Szloska Krisztián: – Nyolc-hatig tudtuk tartani magunkat, utána csináltak egy hét-egyes rohamot, amivel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést. Megbeszéltük, hogy gyorsan kell visszazárnunk, ha el akarjuk kerülni a leindításgólokat, de ezt a gyakorlatban nem tudtuk megvalósítani. Eközben támadásában a felállt fal ellen tempótlanok voltunk, nem találtuk a ritmust. Összességében a legnagyobb probléma az volt, hogy megint nem hittük el, hogy van keresnivalónk, rossz felfogásban kézilabdáztunk.

Herbert Gábor: – Az első pillanattól kezdve motivált volt a társaság. A feszes védelemnek és kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően, sok könnyű indításgólt tudtunk lőni, amivel felőröltük a szimpatikusan küzdő Székácsot. Kár, hogy szünet következik, mert most lendületben vagyunk.

További eredmények: Nyíregyháza–Balmazújváros 30–30, Balassagyarmat–Kecskemét 30–30, Lajosmizse–Békés 25–36, Ózd–Orosháza 25–30, DEAC–PLER-Budapest 22–27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!