Kajak-Kenu eb

2019.07.16. 10:43

Nyolc éremből kettő arany, mindkettőt Csikós Zsóka hozta haza

Jól szerepelt a magyar csapat a racicei ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, amelyen nyolc érmet termeltek. Közülük különösen kitettek magukért a Szolnok megyei versenyzők, hiszen Csikós Zsóka kettő, Kulcsár Csenge egy arany-, míg Katrinecz Rita egy ezüstérmet szerzett.

Varga Csaba

Az Európa-bajnok magyar hölgyek balról: Potoniec Zsófia, Kulcsár Csenge, Rugási Csilla és Csikós Zsóka.

Forrás: mkksz.hu

Azt tudni kell, hogy Csikós Zsóka szerezte a mieink első érmét, ami arany lett az ifjúsági lányok kajak egyesének 1000 méteres döntőjében.

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője társaival egyetemben hétfőn hajnalban érkezett haza Racicéből.

– Azt gondolom, hogy társaimmal egyetemben nem okoztunk csalódást, hiszen nyolc érmet hoztunk haza – kezdte a kajakos hölgy.

– Külön öröm számomra, hogy mindkét aranyat én szereztem. Nagyon erős utazót mentem az 1000 méteres döntőben, egy fehérorosz lánnyal együtt haladtunk az élen, aki 700 méternél elkészült az erejével. A hajrában azonban nagyon feljött mögém dán ellenfelem, szerencsére maradt valamicske az előnyömből, és sikerült nyernem, aminek nagyon örültem.

Az esztergomi származású Zsóka azt is elmondta, hogy az egyéni győzelme után szó sem volt ünneplésről, hiszen készült a négyesek 500 méteres versenyére, amelyben szinte mindegyik korosztályban a magyarok viszik a prímet a világversenyeken, most sem csalódtunk, mert ifi lányaink – Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka – elsőként értek a célba. A másik megyei versenyző, a tiszafüredi Kulcsár Csenge volt.

– Azt nem lehet mondani, hogy sokat edzett együtt négyesünk folytatta Zsóka.

– Mindössze négy összeszoktató tréningünk volt Budapesten, ennek ellenére hamar egy hullámhosszra kerültünk az Eb-n. A döntőben nagyon figyeltünk a rajtra, mert azt az előfutamban elszúrtuk. Jó pályát mentünk, az utolsó kétszáz méteren pedig mindenkit állva hagytunk, és megnyertük az Eb-t.

Az Európa-bajnok magyar hölgyek balról: Potoniec Zsófia, Kulcsár Csenge, Rugási Csilla és Csikós Zsóka.
Fotó: mkksz.hu

Hadvina Gergely tanítványa elárulta nekünk, hogy edzőjétől csütörtökig kapott szabit. Közben a gépkocsivezetést is gyakorolnia kell, hiszen közeledik a vizsga. Épp ezért a családi ünneplést a hétvégére halasztották.

– Folytatódnak majd a tréningek, hiszen indulni fogok az ifi, az U23-as és a felnőtt ob-n is. Aztán jön a maratoni válogató, ki akarok jutni az őszi kínai világbajnokságra – mondta Zsóka, aki a magyarok legeredményesebb versenyzőjének bizonyult Racicében.

Nem beszéltünk még a szolnokiak másik kiválóságáról, Katrinecz Ritáról, aki az U23-sok mezőnyében kajak kvartettek 500 méteres versenyében ezüstérmet szerzett társaival. Egyéniben pedig a hatodik helyen ért célba. Rita következő nemzetközi versenye a világbajnoki lesz, amelynek augusztus elején 1. és 4. között a romániai Pitesti ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában