vízilabda/frissítve

2018.10.04. 17:25

Papírforma-győzelem: a Komjádiban rajtolt a Szolnok

A pólóbajnokság nyitányán az Újpesti Vízilabda Egyesület vendége volt a Szolnoki Dózsa együttese.

Varga Csaba

A szolnoki csapat győzelemmel kezdte a bajnoki szezont.

Fotó: Csabai István

A szolnoki legénység kispadján most mutatkozott be Zsivko Gocics, aki előtte hét esztendeig játékosként szerepelt a Dózsában. A játékosok közül Angyal Dániel, Viktor Rasovics és Dorde Lazics először játszott a szolnokiak soraiban. Míg Szatmári Kristóf és Teleki András régi-új játékosnak számít a Dózsában, az utóbbi a klub saját nevelésű játékosa.

Ami érdekesség, a partról két játékosként olimpiai bajnok, Benedek Tibor és a már fentebb említett Zsivko Gocics vezényelte az övéit. A Dózsa tavaly ezüstérmes volt a bajnokságban, míg az Újpest osztályozóval maradt benn az élvonalbeli bajnokságban. Idén a fővárosiaknál a biztos bennmaradás, míg a szolnokiaknál a dobogó valamelyik fokának elérése a legfőbb cél.

A meccsről annyit, hogy Somogyi Tamás révén a vendéglátók szerezték meg a vezetést, Jansik Dávid azonban az ellentámadásból egyenlített. A folytatásban egy-egy találat esett mindkét oldalon.

Sőt, a második negyed elején még 3–3-ra álltak a felek. Zalánki Gergőék azonban sebességet váltottak, két perc alatt két gólt lőttek az egykori válogatott kapus, Bisztritsányi Dávid kapujába, (3–6). A fordulást követően Zalánki tovább növelte a vendégelőnyt. Az UVSE azonban kétszer is felzárkózott, két gól távolságra (7–9).

Innentől már csak szolnoki gólok születtek a Komjádi uszodában (7–13).

– Vereségnek ennyire még nem örültem – mondta az nso.hu-nak a lefújás után Benedek Tibor –, nagyon lelkesek és harcosak voltak a fiúk. Ahhoz képest, hogy a csapat felének ez volt az első élvonalbeli mérkőzése, mindenki helytállt. Az ellenfélből tulajdonképpen azok a játékosok hozták ezt a meccset, akik a legjobbak.

Zsivko Gocics is elismeréssel szólt a hazai csapatról.

– Elismerésem Benedek Tibornak és fiatal csapatának, nagyon jól játszottak. Mi még nem úgy pólóztunk, ahogy szerettünk volna, de ez nem probléma. A felkészülési folyamat elején járunk, nem is vártunk ettől a meccstől csodálatos vízilabdát, csak a három pontot, amelyet megszereztünk.

A szolnoki csapat győzelemmel kezdte a bajnoki szezont.
Fotó: Csabai István

A szolnoki legénység hazai, bajnoki bemutatkozója október 20-án lesz, amikor a Vasas csapatát fogadja a Vízilabda Arénában. Mindezt megelőzi a Bajnokok Ligája főtáblájának rajtja október 17-én, ekkor egy selejtezőből feljutó gárda lesz a 2017-ben BL-győztes Szolnoki Dózsa vendége.

UVSE–Szolnoki Dózsa 7–13 (2–2, 1–4, 3–3, 1–4)

Komjádi uszoda, 300 néző. V: Kovács Cs. T., Németh A.

Az UVSE gólszerzői: Somogyi 2, Korbács, Baksa, Konarik, Telek, Vigvári.

SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 2, PRLAINOVICS 3, V. Rasovics 1, Kis G., ZALÁNKI 3, Angyal 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Jansik D. 2, Szatmári, Lazics 1, Szeghalmi, Teleki. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában