KÉZILABDA

2018.02.17. 10:01

Rajt előtt a szolnoki kézis hölgyek

A 2017/2018-as idénytől ismét van a megyeszékhelyünknek NB-s osztályban szereplő kézilabdacsa­pata, a Szolnoki KCSE révén. A klubnál egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlás képzésére, továbbá a felnőtt férfiegyüttes holtversenyben vezeti a megyei bajnokságot.

Szöllősi Péter

A szolnoki csapat legutóbb bajnoki címet ünnepelhetett, most az NB II.-ben szerepelnek

Forrás: Beküldött fotó

A Szolnoki KCSE női csapata a tavalyi szezonban magabiztosan utasította maga mögé a riválisait a megyei bajnokságban, kiharcolva ezzel a jogot, hogy több év szünet után ismét az NB II.-ben szerepelhessen. A Patocskai László irányította együtteshez csupán néhány játékos érkezett az új idényre, a csapat magját továbbra is főként szolnokiak alkotják.

Újoncként a gárda elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása az NB II. Délkeleti csoportjában. Ugyan nehezen vették fel a magasabb osztály ritmusát a szolnokiak, viszont az őszi szezon második felében már volt ok az örömre.

A Gyula legyőzése a zárókörben különösen nagy bravúrnak számított, amivel ráadásul sikerült is előrelépniük Csáki Edináéknak a kilencedik helyre a tizenkét csapatos bajnokságban. A február 18-ai „tavaszi” nyitányon rögtön egy közvetlen riválissal, az Abonnyal csapnak össze, amelyet jelenleg a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előznek meg.

A Szolnoki KCSE férfiegyüttese a nőkhöz képest egy osztállyal lentebb, a megyei bajnokságban vitézkedik. Vitális Sándor főként saját nevelésű fiatalokból álló alakulata holtversenyben vezeti a táblázatot, és nem titkolt célja, hogy a hölgyekhez hasonlóan, felkerüljön az

NB II.-be.

Vitális Sándor, a klub elnöke az utánpótlás helyzetéről is beszámolt.

– Négy évvel ezelőtt kezdtünk el foglalkozni az utánpótlás-neveléssel. Büszkén mondhatom, hogy nyolc csapatunkban összesen 156 gyermek kézilabdázik nyolc szakképzett edző irányítása mellett, akik zömében a klubunk felnőtt együtteseinek tagjai. Az U7-es korosztálytól egészen az ifjúsági korúakig minden korcsoportnak tartunk képzést. Külön öröm, hogy az ifjúsági lányok az elmúlt héten egy csarnokavató nemzetközi tornán vettek részt Apátfalván, ahol a mérkőzéssorozat legjobb kapusa tőlünk került ki, Szabadka Anikó személyében.

A szolnoki csapat legutóbb bajnoki címet ünnepelhetett, most az NB II.-ben szerepelnek
Forrás: Beküldött fotó

Az edzéslehetőségről is szót ejtett a szakember.

– Sajnos nincsen állandó termünk, ami problémát jelent számunkra, ebből fakadóan három különböző helyszínen zajlanak a tréningek: a katasztrófavédelem csarnokában, a Szent-Györgyi Albert általános iskola és a Vásárhelyi Pál szakközépiskola tornatermében készülünk. A felnőtt bajnoki mérkőzéseinket pedig a Tiszavirág Arénában játsszuk – zárta gondolatait Vitális Sándor.

Legendát köszöntenek

A szolnoki kézilabdázás legendás alakjának, Berényi Lászlónak a köszöntésére kerül sor az első idei női bajnoki mérkőzés előtt február 18-án, vasárnap 17 órakor a Tiszavirág Arénában, a Szolnok–Abony női bajnoki mérkőzés előtt. Berényi László játékosa volt az egyesületnek, 1993-ig játszott az NB I.-ben, az elmúlt két évtizedben pedig gondnokként segítette a klubot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában