EVEZÉS

2018.04.25. 10:59

Remekeltek versenyzőink a szegedi válogatón

Szegeden rendezték az első válogatóversenyt az idén. Furkó Kálmán és Szabó­ Márton révén két aranyérmet ­sikerült összelapátolniuk a szolnokiaknak, számos kategóriában pedig döntőig jutottak Molnár Dezső tanítványai.

Sz. P.

A februári ergométeres ob-n és a hosszútávú versenyen is remeklő Furkó Kálmán (Tisza Evezős Egylet) ezúttal is kitett magáért: Szlovák Rajmunddal, felnőtt könnyűsúlyú kétpárban, egy hajóhosszal győzték le a Galambos, Csiszár kettőst, ezzel kiharcolták a részvételi jogot a májusi, esseni regattára, valamint a belgrádi világkupára.

Számukra azonban a fő esemény a nyári U23-as Eb, illetve vb lesz. Furkó emellett az U23-asok mezőnyében egypárban sem talált legyőzőre, a felnőtteknél pedig a harmadik helyen végzett.

Szabó Márton (Tisza EE) felnőtt kétpárban szerzett aranyérmet a győri Papp Gergellyel, meggyőző fölénnyel. Furkóékhoz hasonlóan, számukra is az esseni viadal lesz az idei ­első nemzetközi állomás. Szabó az U23-asoknál egypárban kevéssel maradt le a dobogóról, negyedikként zárt, a felnőttek között pedig hatodik lett.

Az ifjúsági és serdülőkorúak, akik a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola színeiben versenyeznek – szintén Molnár Dezső irányításával –, ugyancsak szép eredményeket értek el. Ferencz Panna és Kiss Emőke­ Csenge serdülő kormányos nélküli kettesben bronz-, míg négyesben, kalocsai és a győri partnerükkel kiegészülve ezüstérmet szereztek, amivel bekerültek a válogatott szűk keretébe.

Mögöttük a tisztán szolnoki egység, Török ­Veronika, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára és Bukovics Réka ért célba a harmadik helyen. Az ifjúsági fiúk hasonló versenyszámában Pomázi Bálint és Erdélyi Gyula ötödikként zárt, akárcsak kétpárban, így a magyar válogatott nyolcas tartalékjaiként számítanak rájuk a szakvezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában