vissza a jövőbe

2018.03.20. 13:24

Retró mezben lépnek pályára a németek

A megszokott fehér-fekete szerelés mellett retró zöld mezben is játszik majd a címvédő német labdarúgó-válogatott a nyári, oroszországi világbajnokságon.

German head coach Franz Beckenbauer (L) sends his players Juergen Klinsmann (top), Stefan Reuter (R, top) and Karlheinz Riedle (R) back onto the pitch for the extra time with a smile on his face during the 1990 World Cup seimfinal Germany against England in Turin, Italy, 4 July 1990. After regulation and extra time the score had been tied 1-1. In the end Germany won the game 4-3 on penalties against England.

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Frank Kleefeldt

A német szövetség sportszergyártó partnere, az adidas kedden mutatta be az úgynevezett „idegenbeli” trikót, amely az 1990-ben Olaszországban vb-címet nyert – többek között Jürgen Klinsmann, Rudi Völler és Lothar Matthäus fémjelezte – csapatra emlékeztet.

A zöld felszerelést pénteken, Düsseldorfban, a spanyolok ellen avatja fel a válogatott, a szurkolók 70 és 90 euró közötti áron már mostantól megvásárolhatják.

A zöld meznek egyébként nagy hagyományai vannak a Német Labdarúgó Szövetségnél: már az 1954-es első vb-diadal alkalmával is részben zöld trikót viseltek a játékosok, majd 1974-ben is ilyen színű szerelésben vezette győzelemre a csapatot Franz Beckenbauer és Gerd Müller.

Borítókép: Franz Beckenbauer, a németek szövetségi kapitánya küldi vissza a fiúkat a 1990-es angolok elleni vb-elődöntő hosszabbítására. Pontosan ilyen mezben lép majd pályára a Joachim Löw irányítása alatt vb-címvédésre törő német gárda is.

AFP / DPA / Frank Kleefeldt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!