Hallgassa élőben!
2019. 02. 20. 06:30 | [email protected]

Az utóbbi egy-két nap sportos sztoriját egyértelműen Zsóri Dániel szolgáltatta. Jó néhány kollégám, barátom, ismerősöm hozta fel a gólját, mondván, ezt érdemes volt megnézni, s mennyire örülnek neki, hogy végre egy magyartól is láttak egy ilyen szenzációs megoldást.

Hozzáteszem, ilyen akrobatikus mozdulatokat nem egyet láttam Gera Zolitól. Ő képes volt arra, amire egyébként kevesen: kifacsart szituációkban, olyan helyzetekben is megtalálta labdának a kapu felé (kapuba) vezető utat, amelyeknél mások meg sem próbáltak volna gólt szerezni, inkább csináltak egy cselt vagy továbbpasszolták a labdát.

A Debrecen fiatal támadója viszont nem hezitált. Kellően laza volt ahhoz, hogy elengedje magát, hogy a felé szálló labda láttán a levegőbe ugorjon, s megpróbálja a lehetetlennek tűnőt: tizenötről ollózva bevágni Dibusznak. Sikerült neki, s most mindenki róla beszél. Hogy mindezt minek köszönhetően tette, nem tudom, nem ismerem (egyelőre elég kevesen ismerik, leginkább csak közvetlen csapattársai), de valószínűleg megvan benne az a fajta csibészség, vagányság, lazaság, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valakiből jó futballista, jó sportoló váljon.

A góljának köszönhetően pedig olyan pillanatok ugrottak be, amelyek nem mindennap jutnak az eszembe. A debreceni tábor csodálatos örömujjongása láttán felelevenedett, milyen érzés volt, amikor a csapatunk betalált az Újpest, a Fradi vagy éppen a Győr ellen az élvonalban: egymás nyakába borulva üvöltöttünk, ahogy a torkunkon kifért. Boldogok voltunk, hogy átélhettük – ahogy a debreceniek is azok voltak szombat délután. És megelevenedtek olyan képek is, olyan klasszisok megmozdulásai, mint Zinedine Zidane gólja a 2002-es Bajnokok Ligája-döntőben a Leverkusen ellen, vagy éppen Cristiano Ronaldo ollózós találata jelenlegi csapata, a Juventus ellen.

Mindenesetre

szép volt látni, hogy a mi kis futballunkban is akad néha ilyen gyöngyszem, ilyen megoldás.

Ritka ez, mint a fehér holló, meg is kell becsülnünk. S ha már itt tartunk: respekt és tisztelet a debreceni szakmai stábnak, amely az utóbbi időben nem a légió­sokat favorizálja, hanem elsősorban magyaroknak ad lehetőséget, ráadásul egy Fradi elleni derbin nem fél attól, hogy egy tök ismeretlen tizenévest hozzon be 0–1-es állásnál, a 81. percben.

S hogy, tömören összefoglalva, milyen volt Zsóri Dániel gólja? Puskás Ferenc-díjas. Bízom benne, hogy ez a találat ott lesz majd a legjobbak között, mi több, drukkolok, hogy egy magyar gól vigye el a pálmát egy kiváló magyar futballistáról elnevezett díj esetében!

Címkék

Hozzászólások