LABDARÚGÁS

2019.09.06. 11:21

Súlyos büntetéseket kaptak a megyei focisták és edzők

Megyénkben a fegyelmi bizottság – szokás szerint – szerdán délután ülésezett, és súlyos büntetéseket szabott ki, legfőképpen a megyei első osztályú bajnokság harmadik fordulójában múlt pénteken megrendezett, 3–2-es hazai győzelemmel zárult Újszász–Tiszaföldvár mérkőzés kapcsán.

Varga Balázs

Fotó: Pesti József

A hazaiak edzőjének, Mérész Zoltánnak a kilencvenedik percben piros lapot mutatott fel a játékvezető, ezért a szakembert három bajnoki mérkőzésre eltiltották, míg Hegedűs Ferenc a két sárga lapos kiállításért a szokásos büntetést kapta, egy találkozót kell kihagynia. Az újszászi klubnak ráadásul egy hazai meccsére szövetségi ellenőrt is kell fogadnia saját költségén.

A vendégekre még súlyosabb büntetéseket szabott ki a bizottság: Aszódi Zoltán tiszaföldvári sportvezetőt december 31-ig minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől eltiltották, és emiatt, valamint rendezői hiányosságok okán 50 ezer forintra is megbüntették az egyesületet, emellett a következő két idegenbeli mérkőzésükön a megszokott egy helyett két vendégrendezőt kell biztosítaniuk.

Ezenfelül hosszabb eltiltást még két játékos kapott, a cibakházi Medgyessy Andrásnak két sárga lap után kellett mennie zuhanyozni a Jászapáti elleni összecsapáson – melyen a jászsági csapat 4–1-re győzött –, amiért hét mérkőzést kell kihagynia, vagyis majd október 20-a után léphet újra pályára. Szintén megyei másodosztály bajnokin történt eset miatt kapott büntetést a jászboldogházi Kovács Martin, akit egyből piros lappal állítottak ki a Tiszaszentimre 3–0-s sikerével végződött találkozó hetvenedik percében, az eltiltása pedig öt mérkőzésre szól, október 6-ig, a nyolcadik fordulóig. Csapattársának, László Zsoltnak két perccel később kellett idő előtt az öltözőbe vonulnia, ő egy meccset kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában