EVEZÉS

2018.03.27. 10:47

Szabó Marci a vb-n és itthon is ezüstérmes

Két rangos versenyen vettek részt a szolnoki Tisza Evezős Egylet és a Szolnoki Sportcentrum-SI sportolói a napokban.

Sz. P.

Washington DC egyik elővárosában, Alexandriában rendezték meg az evezés nemzetközi szövetsége jóvoltából az ergométeres világbajnokságot.

Magyarországot négy versenyző képviselte, akik közül hárman is szolnoki kötődésűek, hiszen Szabó Márton jelenleg is a Tisza Evezős Egylet tagja, az egyaránt olimpikon Simon Béla és Juhász Adrián pedig 2017-ig képviselte a szolnoki színeket, azóta a Pénzügyőr sportolói.

Mint azt Molnár Dezső vezetőedzőtől megtudtuk, Szabó Márton fantasztikus sikereket könyvelhetett el az Egyesült Állomokban, ugyanis az U23-as korosztályban vb-ezüstérmet szerzett, több mint kettő másodperccel megdöntve egyéni csúcsát.

Négytagú csapatban – Szabóval, Simonnal és Juhásszal a soraikban – is megmérették magukat a mieink, második helyezést szereztek a felnőtt mezőnyben.

Nem sokkal a vb-t követően Győr adott otthont az ergométeres ob-nak. Szabó Mártonnak nem jött össze a címvédés, ezúttal a második helyen zárt.

A teljesítményére rányomta a bélyegét, hogy a vb után nem volt ideje a regenerációra, és így elmaradt az egyéni legjobbjától. Furkó

Kálmán a könnyűsúlyúaknál idén sem talált legyőzőre az U23-asok között, nagy magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt.

Molnár kiemelte, hogy vízen is hasonlóan szép eredményeket lehet várni tőle mind egyéniben, mind pedig kormányos nélküli kettesben.

Furkó Kálmánon kívül Rácz Milán tanítványa, a 13 esztendős Kovács Eszter is magyar bajnok lett saját korcsoportjában, míg Baki Anna az ifjúságiaknál könnyűsúlyban lett bronzérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában