TEREMFOCI

2019.02.12. 12:44

Szépen helytálltak fiataljaink a miklósi tornán

Harminchárom egyesület hetvenkét csapata vett részt a IX. Miklós Kupa utánpótlásteremtorna-sorozatban.

Pabar Gyula

Korosztályonként két négyfős csoportba osztották a nevezőket, akik körmérkőzés rendszerben vívtak meg egymással. A kvartettek első két helyezettje jutott az elődöntőbe, amelyet helyosztók követtek. A torna színvonaláról sokat elárul, hogy olyan patinás klubok is jelentkeztek, mint a Budapest Honvéd, a MOL Vidi vagy az Újpest.

– Talán ez volt az eddigi legszínvonalasabb tornánk – mondta Tarjányi Csaba, a TFC utánpótlásedzője, az esemény szervezője.

– Minden korosztályban volt öt-hat olyan csapat, amely odaérhetett volna a döntőbe. Számunkra ez egy kiváló erőfelmérő, mikor élesben szűrhetjük le, hogy éppen hol is tartunk az ország elitjéhez képest – egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzéremmel zártunk. De nálunk nem az eredményen van a fő hangsúly, hanem azon, hogy a fiataljaink megmutathassák magukat.

– Sokaknak ugyanis ez jelentheti a „felvételit” valamelyik futballakadémiára.

Döntők: U7: Pilis–Szanda Focisuli 3–0. U8: MOL Vidi–Törökszentmiklós 4–1. U9: SC Hírös-Ép–Békéscsaba 2–3. U10: Kecskemét–Törökszentmiklós 0–1. U11: Nagykáta Kecskemét 1–3. U12: Honvéd–Szanda Focisuli 1–1 (büntetőkkel: 0–2). U13: Szolnoki MÁV–Jászberény 1–2. U14: Szolnoki MÁV–Fegyvernek 1–2. U15: Sárrét–Karcag 2–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában