cselgáncs

2019.08.12. 11:07

Szolnoki dzsúdós hölgyek is indulnak a vb-n

Rekordszámú versenyző léphet tatamira az idei esztendő legfontosabb versenyén, az augusztus 25-én kezdődő olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

MTI, V. Cs

A nevezési határidő lezárultáig 151 ország 890 versenyzője regisztrált. Az MTI információi szerint a nyolcnapos vb első hét napján az egyéni küzdelmekre, a szeptember 1-jei zárónapon pedig a vegyes csapatversenyekre kerül sor. A program és a helyszín is megegyezik majd a jövő évi olimpiáéval.

A magyar csapat 13 fős lesz, a férfiaknál a nehézsúly kivételével minden súlycsoportban lesz magyar versenyző, a nőknél a 70 és a 78 kilogrammban nem lesz indulónk. A mieink között tatamira lép majd két szolnoki kötődésű hölgyversenyző, Karakas Hedvig (57 kg) és Őzbas Szofi (63 kg). Karakas Hedvig vb- és Eb-ezüstérmes immár a harmadik olimpiájára készül. Őzbas Szofi még októberben lesz 18 esztendős, ifi szinten olimpiai és Európa-bajnok, most a felnőtt vb-n bizonyíthatja tehetségét.

A magyar csapat, férfiak:

60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC), 66 kg: Boros Bence (Kaposvári JK), 73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (UTE), 81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), 90 kg: Tóth Krisztián (MTK) 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Budaörsi SC)

NŐK: 48 kg: Csernoviczki Éva (IJ Tatabánya), 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű), 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE), 63 kg: Özbas Szofi (Ceglédi VSE), +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Bajai JC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában