VÍZILABDA

2019.08.12. 10:47

Szolnoki pólósok is szerepelnek az ifi-Eb-n

Vasárnap elkezdődött Grúziában az U17-es vízilabda-Európa-bajnokság, amelyen a Szolnoki Dózsa két játékosa, Szeghalmi Zsombor és Hörömpő Botond is hazánkat képviseli.

Szöllősi Péter

Szeghalmi Zsombor (labdával) az egyik legtehetségesebb magyar pólós

Fotó: Illyés Csaba

A 2002-es korosztály első világversenyét rendezik meg augusztus 11. és 18. között Grúziában. A Szolnoki Dózsa balkezes pólósának, Szeghalmi Zsombornak viszont nem ez lesz az első igazán nagy nemzetközi megméretése a válogatottal, ugyanis már tavaly tagja volt a szombathelyi U18-as világbajnokságon bronzérmet szerző alakulatnak.

Az idei tornán már csapatkapitányként vezeti az együttest, de nem a balkezes pólós lesz az egyedüli szolnoki, ugyanis ott van a keretben a 17 esztendős kapus, Hörömpő Botond is. Az edzői stáb tagja Székely Bulcsú és Tóth Kálmán, de munkájukat segíti a korábbi Dózsa-tréner, ifj. Cseh Sándor is, aki az utánpótlás-válogatottak szakmai igazgatója.

A felkészülés jegyében a miskolci tornán második helyen végeztek, míg az olaszországi Szardínia szigetén rendezett Mediterrán-kupán aranyérmet szereztek. Szeghalmi Zsombor számolt be az eseményről, aki a szerbeknek négy, a montenegróiaknak három, a görögöknek és a horvátoknak pedig egyaránt két-két gólt lőtt, és végig csapata vezéregyénisége volt.

– Remekül összeért a gárda az olaszországi viadalra, csapatként fokozatosan egyre jobban dolgoztunk együtt – kezdte Zsombor.

– A döntőig magabiztos győzelmekkel jutottunk el, az elődöntőben a horvátokat 14–5-re vertük, majd a fináléban a házigazda olaszok ellen hátrányból fordítva győztünk 8–7-re. Bizakodóak vagyunk az Eb-t illetően, hiszen szinte az összes közvetlen riválisunkat legyőztük Cagliariban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában