vízilabda

2019.06.27. 09:31

Szolnoki vízipólósok is lesznek a válogatott soraiban

Mint tudjuk, az ötödik helyet szerezte meg a belgrádi világliga szuperdöntőjében férfi-vízilabdaválogatottunk. Az aranyérem a házigazda szerb csapaté lett, amely egyben olimpiai kvótát szerzett a jövő évi tokiói játékokra.

Varga Csaba

Bátori Bence (fehér sapkában) is utazna a vb-re.

Forrás: MTI

A következő komoly megméretés, ahol szintén olimpiai kvótához lehet jutni, a július 12-én rajtoló világbajnokság lesz a dél-koreai Kvangdzsuban, ott két kvótát osztanak.

A lebonyolításról annyit, hogy 16 csapat kvalifikálta magát a vb-re, amelyen négy csoportban küzdenek majd a továbbjutásért. Pólósaink a spanyolokkal, a dél-afrikaiakkal és az új-zélandiakkal kerültek a C csoportba. Közülük a csoportelső a negyeddöntőbe, míg a második és harmadik a középdöntőbe jut.

Az utóbbi párharcok győztesei ugyancsak negyeddöntősök lesznek, onnantól egyenes kieséses rendszerben folynak majd a küzdelmek.

Válogatottunk most tizenhét fővel folytatja világbajnoki felkészülését. A világligán szerepelt együttesből öten – Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Német Toni és Pásztor Mátyás – csatlakoztak ahhoz a 12 pólóshoz, aki a torna ideje alatt itthon készültek a kvangdzsui vb-re.

Märcz Tamás szövetségi kapitány válogatottja vasárnaptól jövő keddig a BENU Kupa felkészülési tornán szerepel a Margitszigeten, ahol sorrendben a legutóbbi olimpián részt vevő franciákkal, a hollandokkal és a világbajnoki negyedik helyezett görögökkel játszik.

Bátori Bence (fehér sapkában) is utazna a vb-re.
Fotó: MTI

Ezt követően jelöli ki a kapitány a 13 tagú világbajnoki csapatot. A mieink között öt olyan vízipólós is szerepel, akik szolnoki színekben harcolták ki a kerettagságot, közülük a jobbszélső, Zalánki Gergő ősztől már a bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő, Ferencváros soraiban folytatja pályafutását.

A válogatott vb-kerete:

kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (Ferencváros).

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában