SZABADIDŐSPORT

2019.08.23. 10:06

Sztárvendégek jártak Mezőtúron

Öt napon át tartott Mezőtúron a II. Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál programsorozata. A tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről Mohi Zoltán főszervezővel, az Invictus Úszó és Vízilabda SC elnökével beszélgettünk.

Varga Csaba

A rendezvény egyik vendége volt Hrutka János (balra) egykori válogatott labdarúgó

Fotó: Mészáros János

– Egy picit visszatekintve, tavaly utánpótlás-vízilabdafesztiválként debütált a rendezvény – kezdte Mohi Zoltán. – A mostani pólótornán öt ország 25 klubjának közel félszáz utánpótláskorú-csapata indult, emellett a mozgáshoz és a kikapcsolódáshoz is köthető programokat kínáltunk az öt napig tartó seregszemlén.

Az elnök beszélt arról is, hogy az esemény rangját emelte, hogy a díszvendégek között volt Biros Péter, Kis Gábor, Kiss Gergely és Zsivko Gocics vízilabdázó olimpiai bajnokok, Csábi József és Hrutka János egykori válogatott labdarúgók, Mocsai Tamás válogatott kézilabdázó.

Mellettük Juhász György olimpiai női vízilabdadöntőt is dirigáló játékvezetővel, Horti Gábor sportriporterrel, Pirók Zsolt jógaszakemberrel, Pozsonyi Zsolt erőnléti edzővel, valamint Varga Balázs táplálkozási szakértővel is találkozhattak az érdeklődők.

A rendezvény egyik vendége volt Hrutka János (balra) egykori válogatott labdarúgó
Fotó: Mészáros János

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk minden felől, amit nagyon köszönünk – folytatta a klubelnök. – Tisztában vagyunk azzal is, hogy miben kell előrelépnünk. Javítanunk kell az informatikai hátterünket, a hangosítást a strandfürdőben és a Hercegasszony Birtokon is.

– Mindkét helyszínen több pólópályát is fel szeretnénk állítani. A vízilabda mellett a strandfoci- és a strandkézilabda-tornát is bővíteni akarjuk. Még több napközbeni életmódprogramban és vetélkedőben gondolkozunk.

– Mivel vízilabda-fesztiválról van szó, szeretnénk egy szupergálát beiktatni rendezvényünk műsorába, ezért felvettük a kapcsolatot a Millennium Masters nevű olimpiai bajnokokból álló csapat menedzserével. Jó lenne őket is látni jövő nyáron Mezőtúron.

– Most néhány nap pihenőt kapott a szervezőgárda, szeptember elején pedig hozzálátunk a III. Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál előkészítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában