ASZTALITENISZ

2019.09.04. 12:20

Szudi Ádám és Ecseki Nándor bizakodik az Eb-t illetően

Kedden elkezdődött a csapat Európa-bajnokság Nantes-ban, amelyen a férfigárda oszlopos tagja, a Jászkun Volán SC játékosa, Szudi Ádám és a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor is. A nyári nemzetközi versenyeken számos bravúros győzelmet arattak, így okkal lehetnek bizakodóak.

Szöllősi Péter

Ecseki Nándor (balra) és Szudi Ádám a nantes-i csapat Eb-n is bizonyíthat.

Fotó: MTI/Koszticsák Sz.

Az áprilisi budapesti világbajnokságot követően sem volt megállás Szudi Ádám számára, aki párosban Ecseki Nándorral és vegyes párosban Pergel Szandrával is a tizenhat közé jutott a vb-n. A szerb nemzetközi bajnokságon Ádám a tizenhat közé került többek között a harmadik kiemelt belga Florent Lambiet legyőzésével.

Ezt követően az Európa-bajnoki pótselejtezőn, Csehországban az izraelieket és az íreket is magabiztosan győzték le, és bár a csehek ellen Szudi újabb bravúrt mutatott be Polansky ellen, a csapat alulmaradt, ettől függetlenül csoportmásodikként kijutott az Eb-re. A huszonhárom éves volános versenyző számára ezt követően ázsiai túra következett, melynek során Hongkongban gigászi mérkőzésen múlta felül a korábbi Európa-bajnok, Bundesliga-aranyérmes osztrák Stefan Fegerlt, és Pergel Szandrával vegyes párosban is újabb pontokat zsebeltek be az olimpiai pontversenyben.

Június végén Minszkben az Európai-játékokon szerepelt Ecseki és Szudi. Utóbbi a 2014-es ifjúsági olimpiát követően második alkalommal indulhatott kiemelt jelentőségű multisporteseményen. Ezután ismét Ázsia felé vették az irányt, és a dél-koreai World Touron Pergel Szandrával vegyes párosban megverték a 2017-es világbajnok és idei vb-ezüstérmes Isikava Kaszumi, Josimura Maharu duót.

Az elmúlt hetekben pedig Bulgáriában és Csehországban versenyeztek szintén WT-viadalokon. Olmützben az Ecseki, Szudi kettős visszavágott a világbajnokságon elszenvedett vereségért a portugál Tiago Apolónia, João Monteiro párosnak, akik egyébiránt később vb-bronzérmet szereztek fővárosunkban. Majd a belgák sem okoztak gondot számukra, csupán a tajvaniak állították meg őket az elődöntőben. Bulgáriában a nyolc közé jutottak, ahol Szudi Ádám betegsége miatt voltak kénytelenek visszalépni.

A Szudi, Pergel duó az olimpiai kvalifikáció szempontjából mérvadó World Tour-ranglistán – nemzetenként egy párost figyelembe véve – hetedik helyen áll (csupán egy európai egység előzi meg) három versennyel a zárás előtt. Az első nyolc helyezett lehet ott az év végi kínai világdöntőn, ahonnan négyen olimpiai kvótát szereznek.

Szudi Ádám így értékelte a nyári történéseket: – Az ázsiai versenyek nagyon fontosak voltak számunkra a kvalifikáció szempontjából, és sikerült bizonyítanunk a legjobbak ellen is. Minszkben óriási élmény volt a szereplés, más sportágak hazai legjobbjaival versenyezhettünk egy eseményen. Augusztusban már az Európa-bajnokságra készültünk, a hónap elején az alapozás zajlott, majd a versenyeket követően egy hetet a mátraházi edzőtáborban töltöttünk, remek körülmények között. Reméljük, sikerül bravúrokat elérnünk az Eb-n.

Rövidesen a klubszezon is elkezdődik, Ecseki Nándor a nyáron csapatot váltott, és a német Bundesliga 2.-ben szereplő Bad Homburgtól a svéd bajnok Eslövhöz szerződött, ahol az edzései jelentős részét is végzi majd.

Szudi Ádám maradt az osztrák Walter Welsnél, amellyel tavaly egy szenzációs menetelést követően a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott. Az idei szezonban is a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelnek majd, mégpedig a B csoportban az UMMC Jekatyerinburg, a dán Roskilde és a cseh Ostrava társaságában.

Ecseki Nándor (balra) és Szudi Ádám a nantes-i csapat Eb-n is bizonyíthat.
Fotó: MTI/Koszticsák Sz.

Molnár István Patrik (Jászkun Volán SC) idén tavasszal az U21-es magyar bajnokságon mindhárom versenyszámot, az egyénit, a párost és a vegyes párost is megnyerte, utóbbit csapattársával, Nagypál Mártával. A tavalyi szezont a német Bundesliga harmadik vonalában szereplő Lampertheimnél töltötte, és az új idényt is a Frankfurthoz közeli csapatban kezdheti meg. Pisti az élsport mellett az Óbudai Egyetemen villamosmérnöknek tanul.

Vereséggel kezdett a magyar csapat

A 24 csapatos mezőnyt nyolc hármasra osztották a szervezők, ahonnan csupán az elsők jutnak tovább a negyeddöntőbe. A mieink a svédekkel és a románokkal kerültek össze, és utóbbi válogatott ellen tegnap meg is kezdték szereplésüket. Szomszédaink ellen sajnos 3:1-es vereséget szenvedett a magyar gárda, Majoros Bence Ovidiu Ionescut 3:2-re legyőzte, viszont Cristian Pleteával szemben 3:1-re alulmaradt, utóbbitól Lakatos Tamás 3:0-ra kapott ki, míg Szudi Ádámot 3:2-re verte Rares Sipos. Folytatás ma délután négy órától a svédek ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában