LABDARÚGÁS

2018.07.25. 09:25

Teljes a jászberényi keret

Habár a profi bajnokságokban szereplő kluboknak augusztus 31-ig van lehetőségük igazolni, a Jászberényi FC vezetősége törekedett arra, hogy mihamarabb megegyezzen a kiszemelt játékosokkal, hogy azoknak legyen idejük beilleszkedni az új rendszerbe, és megfelelően felkészülni az előttünk álló szezonra.

Pabar Gyula

Arany László, a JFC vezetőedzője

– Nem szeretnék hangzatos kijelentéseket tenni, ugyanakkor bizakodó vagyok a jövőt illetően, mivel sikerült minőségi futballistákat szerződtetnünk – hangsúlyozta Arany László vezetőedző.

– Vannak köztük fiatalok, rutinosak, gólérzékenyek és gyorsak, utóbbi kifejezetten fontos szempont volt a kiválasztásuknál, mert az előző szezonban hiányzott a sebesség a csapatból, most e téren is előrébb léptünk.

– Bár konkrét célkitűzésekről még nem esett szó – ahhoz jobban kellene ismernünk a vetélytársainkat –, azt gondolom, ilyen kerettel minden esélyünk megvan arra, hogy az élmezőnyben végezzünk.

A bajnokság másfél hét múlva kezdődik, ez idő alatt világmegváltó dolgokat aligha lehet már véghez vinni, arra viszont elegendő lehet, hogy a még szükséges, apró finomhangolásokat elvégezze a csapat.

– Szerdán délelőtt tíz órakor játsszuk az utolsó edzőmeccsünket, a Rákosmente vendégei leszünk – folytatta a szakember. – Nem úgy tekintek rá, mint egy bajnoki főpróbára, mivel utána még lesz tíz napunk készülni.

Arany László, a JFC vezetőedzője

– Nagy dolgokra persze nem kell gondolni, hiszen az alapokat kemény munka árán már leraktunk, de a játékon mindig lehet itt-ott csiszolni valamit – gondolok például a csapatrészek együttmozgására, a támadásból védekezésbe, védekezésből támadásba való átváltásra.

Nyolc érkező a kilenc távozó helyére

Érkezők: Győrfi Benedek (REAC), Herczeg László (III. Kerületi TVE), Ilkovics Miklós (Győr), Sándor István (Cegléd), Svedyuk Alex (Cigánd), Szanku Kristóf (Taksony), Szemere Balázs (Putnok), Szöllősi Ferenc (Cigánd).

Távozók: Kis Balázs (Dunaújváros), Kürti Zsolt (?), Lukács Richárd (Cegléd), Mile Krisztián (Törtel), Nagy Richárd (ESMTK), Patócs Richárd (DEAC), Polák Gergő (Martfű), Tisza Kálmán (Szolnok), Túri Dániel (ESMTK).

Maradtak: Bálint Artúr, Farkas János, Fejes János, Galambos Gábor, Hevesi-Tóth Tamás, László Krisztián, Lékó Gergő, Ludasi Martin, Menczeles Iván, Miski Zoltán, Szanyi Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában