ATLÉTIKA

2018.09.20. 13:42

Tizenöt település versenyzői álltak rajthoz Újszászon

Az újszászi Kastély Otthon parkjában a minap rendezték meg a hagyományos futónapot, amely már a 34. volt a sorban. Az Újszászi VVSE duatlon és triatlon szakosztálya által meghirdetett eseményen nem kevesebb, mint tizenöt település 164 futója állt rajthoz, és teljesítette a távokat.

Varga Csaba

Kellemes napsütéses őszi időben először az óvodások rajtoltak a 600 méteres futamon, közülük a fiúknál a budapesti Mészáros Bence, míg a lányoknál a szolnoki Brösztl Dorottya érkezett elsőként a célba. Legtöbben a 2,5 kilométeren indultak.

A park fái és bokrai között kanyargó ösvényeken kijelölt pályán a férfiak versenyét szoros küzdelemben Vincze Ákos (Jászberény) nyerte Zakar József (Újszász) és Soós Gergő (Abony) előtt. A nőknél Farkas Lilla (Újszász), Balla Fanni (Jászberény), Szabó Inez (Abony) volt a sorrend.

A sok futó dobogása megzavarta a parkban elő darazsak életét. Területüket védelmezve, egy földalatti fészekből és egy faodúból kirepülve, vagy húsz futót megcsíptek. Szerencsére nagyobb baj nem történt. A rendezők léptek, új útvonalat jelöltek ki, és ezzel elhárították a veszélyt.

Az 5 kilométeres versenyben Vincze Ákos és Farkas Lilla megismételte előző futamgyőzelmét. A második helyen Soós Gergő (Abony) és Szabó Krisztina (Szolnok), míg a harmadikon dr. Szabó Attila (Szolnok) és Balla Fanni (Jászberény) végeztek.

A 10 kilométeres távot Notheisz János (Jászberény) teljesítette a leggyorsabban. Sokáig vele futott a végül 17 másodperces hátránnyal másodikként célba érkező, Zvolenszki Károly (Újszász). Harmadik a kiváló szenior futó, az 58 éves nyárlőrinci polgármester, Pénzváltó István. A nőknél a három távon induló, az október 7-i, budapesti maratonira készülő Farkas Lilla harmadik győzelmét aratta, a második Szabó Krisztina (Szolnok), míg harmadik Telepovszki Ágnes (Szolnok) lett.

A hagyományos seregszemle időrendje lehetővé tette, hogy több futamot is teljesítsenek a futók. Így Farkas Lillán kívül még öt maratonira készülőnek – Bakos Dániel (Zagyvarékas), Farkas István (Újszász), Notheisz János (Jászberény), Tóth Gábor (Újszász) és Zakar József (Újszász) – jó edzés volt a három futamban teljesített, közel 18 kilométeres táv.

A viadal legidősebb résztvevője, a 80 éves budapesti Richter Feri bácsi volt. Szintén példakép lehet a 71 éves Szekeres Ferenc is, az egykori maratoni bajnok és olimpikon az 5 kilométert teljesítette legjobb veteránként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában