LABDARÚGÁS

2020.05.23. 07:31

Több megyei csapat is edzésbe állt a napokban

A korlátozások feloldását követően megyénk futballcsapatainak jó része is elkezdett mocorogni. Megnéztünk néhány együttest, hogy hogyan látott hozzá a munkához, de akad olyan gárda is, amely még kivár.

Varga Balázs, Varga Csaba

A jászapáti játékosok a kis méretű műfüves pályán kezdték el az edzéseket, mivel a hagyományos fűre még nem mehetnek rá

Fotó: Pesti József

Megyei első osztály

Jánoshidán Arany László vezetőedző azt mondta, hogy utánpótláscsapataik egyelőre még nem álltak munkába, az iskolaév befejezését követően kezdik meg a tréningeket. A megyei I. osztályban érdekelt felnőttgárdájuk heti egy alkalommal találkozik, és tart jó hangulatú edzéseket, amelyeket kispályás focimeccsekkel zárnak a villanyvilágítással ellátott műfüves pályájukon.

– Várhatóan június elejéig maradunk edzésben, majd két hét szünetet kapnak a fiúk – jelezte a szakember. – Ezt követően kezdődik a felkészülés a következő évadra. A klubvezetéssel és Eszes Béla polgármester úrral előrehaladott tárgyalásban vagyok a folytatásról. Az állománnyal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy elvárás, hogy minél több saját nevelésű focistánk szerepeljen a jövőben a hidai csapatban.

A Tiszafüredi VSE-nél május 11-én kezdték meg az edzéseket az utánpótláscsapatok.

– Örültek a gyerekek egymásnak és annak, hogy újra játszhatnak, kergethetik a labdát – mondta hírportálunknak Dorcsák Zoltán vezetőedző. – Mindez hét korosztályos együttesünket is érint. A tréningeket öt edzőkolléga irányítja, természetesen minden szükséges óvintézkedést szigorúan betartunk. A bajnoki címvédő felnőttcsapatunk péntek este találkozott először, úgy tervezzük, hogy még három-négy alkalommal jövünk össze június közepéig, elsősorban közösségformáló fociedzéseket fogunk tartani. A felkészülést a következő évadra várhatóan július első napjaiban fogjuk elkezdeni.

Tószegen a felnőttcsapat kedden kezdte meg a felkészülését a következő szezonra. Az idő előtt lefújt bajnokság negyedik helyén végzett gárda tizenhat fővel fogott hozzá a munkához. A közösségi oldalukon megjelentek szerint egyelőre heti két edzéssel készülnek, a későbbiekben pedig heti három alkalommal dolgoznak majd.

A Törökszentmiklósi FC részéről Kinyik György vezetőedző mondta el hírportálunknak, hogy már ők is tréningeznek, és szerencsére a létszámmal sincs probléma.

– Csütörtökön tizennégyen vettek részt az edzésen, amivel elégedett vagyok – árulta el a tréner kérdésünkre. – Úgy tervezzük, hogy május végéig folytatjuk, júniusban szünetet tartunk, júliusban pedig elkezdjük a felkészülést a következő szezonra.

Megyei másodosztály

A Jászapáti VSE trénere, Tajti József a Jászsági Térségi Tv-nek nyilatkozott, és elmondta, hogy egy hete ismét elkezdett edzeni csapata. Heti kétszer tréningeznek a kis méretű műfüves pályán, mivel a füves játéktér még karbantartás alatt áll. A JVSE edzője azt is elárulta, hogy új alumíniumkapukkal gazdagodott az egyesület, amelyeket majd akkor tudnak kipróbálni, ha már a füves pályát is igénybe vehetik.

A jászapáti játékosok a kis méretű műfüves pályán kezdték el az edzéseket, mivel a hagyományos fűre még nem mehetnek rá
Fotó: Pesti József

Jászboldogházán szintén zajlik a pályafelújítás, így aztán az egyesületnél úgy döntöttek, hogy majd csak június 1-jén tartják meg az első edzést. Mindezt Bodor Máté edző mondta el a Jászsági Térségi Tv-nek.

A Tiszajenő elnöke, Polgár Lajos a Jászkunfutballnak mesélt a jelen helyzetről. Elmondta, hogy komolyabb edzés helyett inkább játékkal és edzőmeccsel próbál ismét formába lendülni a jenei gárda. További felkészülési mérkőzéseket is terveznek, mert úgy látják, jobb, mintha edzésen nyolc-kilenc fővel mozognának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában