labdarúgás

2019.06.19. 10:08

Új szelek fújnak a jászberényi futballklubnál

A Jászberényi FC csapata az elmúlt szezonban a második helyen végzett az NB III. Keleti csoportjában, ami ugyan óriási eredménynek számít, de úgy látszik, ahhoz mégis kevés, hogy ne legyenek jelentős változások mind a kispadon, mind a játékosállományban.

Varga Balázs

A szakmai stábból egyedül az erőnléti edző, Panyi Csaba marad, a vezetőedzői posztról távozik a no­vemberben kinevezett Huszák Géza, aki tizenhat bajnokin irányította a gárdát, mérlege tizenhárom győzelem és három vereség volt, ennek ellenére a felkészülést már nem vele kezdi el a csapat. Szintén búcsúzik a pályaedző, Lukácsi Antal és a kapusedző, Rézsó Péter is.

A stáb élén a stafétabotot Német Gyula veszi át, aki játékosként tagja volt a berényi csapatnak, amikor az a másodosztályban szerepelt. Sőt, a 2006–07-es szezonban a gólkirályi címet is elcsaklizta Tököli Attila elől, a következő évadban pedig a kilencedik helyhez segítette hozzá az akkori Jászberényi Vasast.

Jobbkeze az eddig az U15-ös gárdát vezető Lukácsi Lóránt lesz, kapusedzőként pedig Juhász Tibor segíti munkáját, aki az előző idényben még harmadik számú hálóőrként tartozott a klub kötelékéhez.

A felkészülést június 25-én kezdi el a gárda, amelynek már nem lesz tagja az eddigi csapatkapitány, Hevesi-Tóth Tamás, a 23 találattal házi gólkirály, Farkas János, valamint egy másik támadó, Herczeg László sem – velük nem hosszabbít szerződést a klub. És mint azt az együttes honlapjának elmondta dr. Gottdiener Lajos elnök, a következő idényben nem célozzák meg a feljutást, hanem szeretnének egy új, fiatal csapatot kialakítani.

Hogy ezt elősegítsék, egyelőre nyolc felkészülési mérkőzést kötöttek le, valamint az ausztriai edzőtábor idejére is terveznek két előkészületi meccset, hogy az augusztus 4-i rajtra minél jobban összeálljon a társaság, de a sok változás előrevetíti, hogy az előttünk álló idény nem lesz egyszerű a Jászberény számára.

A JFC tervezett felkészülési programja:

július 3.: Jászberény–Kazincbarcika (NB II.)

július 6.: Békéscsaba (NB II.)–Jászberény

július 10.: Jászberény–Kecskemét (NB III.)

július 13.: BVSC (BLSZ I.)–Jászberény

július 13–20.: edzőtábor, Niederöblarn

július 20.: Ajka (NB II.)–Jászberény

július 24.: Jászberény–Sényő (NB III.)

július 24.: Jászberény–Dabas (NB III.)

július 27.: ESMTK (NB III.)–Jászberény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában