Lábtoll-labda

2018.09.21. 14:32

Vachal Krisztina négy versenyszámban is nyert

Jól kezdték az őszi szezont az Újszászi VVSE játékosai, hiszen hat aranyérmet otthon tartottak az Újszász Kupán.

Varga Csaba

Hercegh Gábor és Vachal Krisztina remekelt az újszászi rendezésű szezonnyitó versenyen 

Fotó: Fehér János

Közülük is kiemelkedően szerepelt Vachal Krisztina, aki négy versenyszámban is az élen végzett. A férfiaknál Herczeg Gábor és a törött lábujjal versenyző Tóth Gábor (mindkettő Újszász) két-két első és két-két második helyezéssel azonos pontszámot ért el.

A jobb egyéni eredményével Herczeg Gábor lett a kupagyőztes. Férfi egyéniben és vegyes párosban csak újszásziak álltak a dobogón.

A férfi csapatversenyben sajnos a nagykanizsaiak megszakították az újszásziak egyéves veretlenségi sorozatát. A fináléban a sérült Tóth Gábor bombaerős talpalásait nem tudták pótolni csapattársai. Két játszmában a kanizsaiak nyertek.

Az egyéni döntőben Tóth fájós lábbal nem tudott erőseket talpalni. Így nem volt esélye Herczeg ellen. A bronzérmek két hazai fiatal nyakába kerültek. Kovács Márton és Kanalas Renátó neves ellenfeleket legyőzve jutott a négy közé.

A párosra Tóth Gábor szigetelőszalaggal összekötözte, „sínbe tette” a lábujját, az adrenalin is működött benne, és Herczeg Gáborral három nagykanizsai duó előtt lettek elsők.

A női egyéni játszmát veszteség nélkül, könnyedén nyerte a jó formában lévő Vachal Krisztina, klubtársa, Farkas Lilla lett a harmadik. A női csapat elődöntőben a júliusi Hungarian Open „visszavágóját” játszották az újszásziak a pusztaszeri csapattal. A hazaiak nyerték az első játszmát. A másodikra szétcsúsztak. 21–17-re vesztettek. A harmadik játszmát viszont nagy csatában, 22–20-ra hozták. A fináléban viszont simán nyertek Cserszegtomaj ellen.

Hercegh Gábor és Vachal Krisztina remekelt az újszászi rendezésű szezonnyitó versenyen
Fotó: Fehér János

Párosban is a vendéglátók döntőztek. A Győrfi Barbara, Vachal duó könnyedén verte az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla kettőst. Az egyik bronzérmet pedig a Szaszkó Dorka, Vágó Henriett újszászi páros nyerte.

A vegyes párosban is a hazaiak domináltak, a Tóth Gábor–Vachal Krisztina páros nyerte a kupát, második lett a Herczeg Gábor, Vágó

Henriett kettős, míg a harmadik helyen a Kökény Zoltán–Szaszkó Dorka és a Farkas Balázs–Hornyák Erzsébet duó végzett az őszi évadnyitón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában