US Open

2017.09.02. 08:59

Venus Williams nyert, bent van a legjobb 16 között

Venus Williams két játszmában legyőzte a görög Maria Szakkarit az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának (US Open) pénteki játéknapján, és bejutott a legjobb 16 közé.

Venus Williamsnek ez volt a 74. győzelme a US Openen, így – a legendás német játékost, Steffi Grafot lerázva magáról – már egyedül negyedik azon a listán, amelyen az ezen a tornán megnyert mérkőzések száma szerint rangsorolják a női teniszezőket (Open era).

Venus sorozatban a hetedik Grand Slam-tornán éri el a második hetet – pillanatnyilag az övé a leghosszabb, jelenleg is épülő női sorozat (2010 óta az idén először jutott be a negyedik fordulóba az év mind a négy GS-versenyén).

A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová – akinek az emlékezetes decemberi késes támadás és a hosszú rehabilitáció miatt ez csupán a 19. mérkőzése volt az idén – egyetlen játékot sem veszített a 26 perces első játszma során, és bár a második szett szorosabban alakult, bréklabdát akkor sem kellett hárítania.

A tornán egyelőre játszmaveszteség nélkül álló cseh játékos sorozatban harmadszor jutott be a negyedik fordulóba a US Openen; tavaly ott parancsolt neki megálljt a végső győztes – ezúttal viszont már korán elbúcsúzó – Angelique Kerber.

Az előző körben Babos Tímeát búcsúztató orosz Marija Sarapova könnyedén, két játszmában győzte le az amerikai Sofia Kenint, így készülhet a 16. helyen kiemelt Anastasija Sevastova elleni nyolcaddöntőre.

Címkék#US Open

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!