Forma-1

2019.02.18. 20:31

Vettel volt a leggyorsabb a szezon első tesztnapján

A Ferrarival versenyző német Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a 2019-es Forma-1-es szezon első hivatalos tesztjének első napján, Barcelonában.

Sebastian Vettel of Scuderia Ferrari during the afternoon session of the first day of F1 Test Days in Montmelo circuit, Spain, on February 18, 2019 (Photo by Javier Martínez de la Puente/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Javier Martínez de la Puente

A négyszeres világbajnok német pilóta hétfőn összesen 169 kört ment a Barcelona melletti pályán, legjobb ideje 1:18.161 perc volt.

A címvédő és ötszörös vb-első brit Lewis Hamilton csak délután ült be a Mercedesbe – délelőtt csapattársa, Valtteri Bottas ült a volánnál -, és legjobb eredménye 1:20.135 perc volt, amivel a kilencedik helyet szerezte meg.

Másodikként a McLarenhez idén átszerződő spanyol Carlos Sainz Jr. zárt, míg a harmadik leggyorsabb időeredményt Romain Grosjean (Haas-Ferrari) érte el.

A barcelonai teszt csütörtökig tart, az idei Forma-1-es szezon március 17-én Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal rajtol el.

Borítókép: Vettel rajtra készen Barcelonában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!