JEGYZET

2018.04.14. 06:30

Bugris szenyorita

Buzgó József

Kedd óta nálam a bunkóság legújabb mértékegysége: 1 Garbiñe Muguruza. Tudják, ő az a kedves, antipatikus, korábbi világelső spanyol teniszezőnő, akiből a monterreyi (Mexikó) torna döntő mérkőzésének egyik szünetében – még vesztett állásánál – buggyant ki az a kocsmába, kuplerájba illő mondat, hogy az addig parádésan teljesítő magyar hölgy, Babos Tímea egy kiba…tt senki!

Nem lehet véletlen, hogy nemhogy barátja, de még jó ismerőse sincs ennek a bugrisnak a teniszvilág nagycirkuszában. Inkább kerülik, mint ördög a tömjénfüstöt… Komoly, magára valamit is adó sportember nő létére így soha nem viselkedik, nem viselkedhet, nem vetkőzhet ki magából ország-világ füle hallatára, különösen nem egy úrinak nevezett sportágban.

Nincs az a győzelem, siker, ami megér annyit, hogy prosztónak nézzenek cserébe.

Hogyan is lehetne egy ilyen nő példakép az őt egyébként áhítattal néző teniszező gyerekek számára?

Babos Timi „bűne” egyébként csupán annyi volt, hogy jobban, koncentráltabban, alázatosabban játszott az első – általa megnyert – szettben, mint ellenfele. Muguruza edzője, a francia illetőségű Sam Sumyk igyekezett megnyugtatni az alpári stílusban szitkozódó versenyzőjét, halkan arra kérte, hogy kizárólag a meccsre, a labdamenetekre koncentráljon – kevés sikerrel, mivel a népszerűtlen szenyoritánál megakadt a lemez, papagájként ismételgette, hogy Timi egy senki, kiba…ttul senki!

Aki látta már a lenyűgöző játékáról híres Roger Federert kikapni, az pontosan tudja, hogyan kell úri módon veszíteni, megveregetni a győztes vállát, megköszönni a meccset, majd szólni néhány elismerő szót az ellenfél játékáról.

Muguruza állt már a világranglista élén – jelenleg harmadik –, szó se róla felkészült, jó fizikumú, kiváló teniszező, de Monterreyben sportemberként és úrinőként is megbukott. Babos Timinek is voltak már korábban nehéz pillanatai, sokszor korholta önmagát a pályán, de arra soha nem vetemedett, hogy az ellenfelét ócsárolja!

A mosdatlan szájú Muguruza (lehet, hogy nem volt gyerekszobája?) végül hatalmas küzdelemben, a kifejezetten jól játszó Babos Tímea ellenében megnyerte a döntőt, megerősítve ezzel pozícióját a világ élmezőnyében. A meccs végén, a díjak átadásánál még lett volna lehetősége elnézést kérni Timitől, illetve a nézőktől a nyers beszédéért, ám ez valamiért nem jutott eszébe a spanyolnak.

A stílus maga az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!